Harsovschi: Consilierii PDL nu vor vota majorarea taxelor si impozitelor locale


Intră acum și în grupul de

Partidul Democrat Liberal Suceava îşi exprimă indignarea cu privire la ordonanţele de urgenţă ale guvernului Ponta care măresc taxele locale şi care introduc o serie de noi taxe care vor creşte costul vieţii pentru cetăţeni şi vor sufoca economia în general şi microîntreprinderile în special.

„După o perioadă de bâlbăială guvernamentală referitoare la taxele locale, executivul a emis o Ordonanță de Urgență care prevede că orice autoritate locală care înregistrează arierate la sfarșitul anului 2012 este obligată să mărească taxele și impozitele locale. Menţionăm că, la sfîrşitul anului trecut, premierul a recunoscut că se simte ca la Radio Erevan deoarece a făcut ceea ce a promis, doar că nu a dat ci a luat, după care a explicat că guvernul nu poate să mărească taxele locale, însă dă posibilitatea consiliilor locale să indexeze taxele. După ce a văzut că multe multe autorităţi locale au ales să nu majoreze taxele, domnul prim-ministru Ponta a venit cu noua găselniţă a arieratelor. Menţionăm că marea majoritate a administraţiilor locale înregistrează arierate, multe dintre acestea fiind rodul tăierilor de investiţii şi de fonduri făcute în cursul anului trecut de acelaşi guvern Ponta”, a declarat liderului Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, Lucian Harşovschi.

lucian harsovschi

Potrivit acestuia, în municipiul Suceava, consilierii PDL nu au fost de acord cu majorarea dărilor locale, acestea fiind menţinute la nivelul anului 2012. „Chiar şi în condiţiile prevederilor ultimei ordonanţe de guvern care obligă municipalitatea să majoreze taxele, consilierii PDL nu vor vota pentru proiectul de hotărâre cu această temă. Consilierii PDL nu vor vota acest proiect pentru ca nu este nevoie de bani la Primaria Suceava, dimpotriva chiar, suntem constienti ca sunt multe investitii care trebuie facute in Suceava. Pe 21 ianuarie, la doar cateva zile dupa ce a inceput  încasarea taxele locale, față de aceeași perioada a anului trecut, sumele platite de populație erau cu 30000 lei mai mici (232000 fata de 265000). De aici rezultă că mulţi suceveni nu reuşesc să plătească nici măcar taxele actuale şi înregistrează datorii şi penalităţile aferente acestora”, a ţinut să sublinieze Harşovschi.

El a mai adăugat că PDL Suceava face un apel către consilierii USL „să se țină de promisiune și să voteze în funcţie de interesele cetăţenilor din municipiul Suceava şi să conlucreze cu grupul de consilieri PDL pentru a fi identificate soluţii pentru ca sucevenii să sufere cât mai puţin de pe urma măsurilor domnului Ponta.”


Intră acum și în grupul de