Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu: “Si anul acesta, imi sustin Universitatea”


Intră acum și în grupul de

Parlamentarii PDL de Suceava, Gheorghe Flutur, Sanda-Maria Ardeleanu şi Ioan Bălan, au depus peste 360 de amendamente la Proiectul de Lege pentru Bugetul de Stat pe anul 2013. Potrivit deputatului Sanda-Maria Ardeleanu,  peste 50 dintre amendamente vizează învățământul sucevean. “Pentru Universitatea <<Ștefan cel Mare>> am depus un număr de amendamente ce vizează reabilitarea exterioară și sitematizarea verticală în campusul universității (reamenajarea aleilor pietonale, a parcărilor precum și a spatiilor verzi – 5.000 mii lei), reabilitarea spațiilor de învățământ din corpul  A (3.000 mii lei), consolidarea tronsonului fundației de la  scara F6 a corpului E (460 mii lei). Aceste investiții presupun suplimentarea bugetului Ministerului Educației Naționale care, din păcate, și anul acesta este unul de criză (3,2 % din PIB)”, a declarat parlamentarul democrat-liberal.

Sanda-Maria Ardeleanu

Ardeleanu a mai ţinut să sublinieze că aproape jumătate din amendamentele parlamentarilor PDL de Suceava  vizează proiecte de infrastructură de care județul are mare nevoie: o suma mai mare pentru finalizarea, anul acesta, a rutei ocolitoare a municipiului Suceava, construcţia rutei ocolitoare a municipiului Rădăuţi, modernizarea DN 29 Suceava – Botoșani, construcția autostrăzii Focșani-Roman-Suceava, reabilitarea Gării Ițcani, construcția Sălii Polivalente, finalizarea Catedralei „Nașterea Maicii Domnului”, finalizarea Centrului Cultural Bucovina, înființarea unui Centru de recuperare la Suceava.

“Amendamentele noastre urmăresc readucerea în atenția Guvernului a importanței investițiilor pentru Bugetul de stat precum și crearea de noi locuri de muncă”, a evidenţiat deputatul PDL Sanda-Maria Ardeleanu.


Intră acum și în grupul de