BAISANU se cearta cu SURUGIU pentru fotoliul de presedinte la TNL, ocupat acum de PINTEA (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În rândurile Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava pare că s-a strecurat discordia, mai ales la nivelul conducerilor de seniori şi de tineret. Principalii combatanţi nu sunt alţii decât şeful liberalilor suceveni, Alexandru Băişanu, şi proaspătul numit preşedinte al OT PNL Suceava (Organizaţia de Tineret), Cătălin Pintea.

Supărarea dintre cei doi a început pe parcursul anului 2012, înaintea alegerilor locale, fiecare dintre cei doi având varianta proprie dar preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, îl acuză pe proaspătul preşedinte al tinerilor liberali de atacuri la adresa conducerii organizaţiei judeţene şi liderului PNL Suceava în persoană. Cireaşa de pe tort a reprezentat-o desemnarea lui Cătălin Pintea în noua funcţie, de președinte al organizației de tineret lucru ce a enervat la culme conducerea seniorilor liberali, care desemnaseră prin BPJ al PNL Suceava o altă persoană, pe Bogdan Bosancu.

„Anul trecut, înainte de alegeri, a atacat conducerea Organizaţiei Judeţene şi pe mine personal fiind nemulţumit de hotărârile luate de Biroul Politic Municipal şi Judeţean. Nu am procedat la excluderea lui atunci pentru că am considerat că nu e momentul şi sper să am înţelepciunea să nu o fac nici de acum încolo, dar nu pot în nici un fel susţine un astfel de om în funcţia de conducere a Organizaţiei de Tineret când sunt multe alte persoane care merită cu adevărat acest lucru”, a declarat Alexandru Băişanu în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de joi.

Şeful liberalilor suceveni a analizat în termeni duri activitatea depusă în partid de Cătălin Pintea afirmând că acesta a primit pe tavă funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale după doar câteva luni după ce a intrat în rândurile formaţiunii politice şi „a renunţat la ea pentru că aşa a vrut” după care i s-a oferit alte funcţii de conducere pe care „acest tânăr domn guraliv de felul lui” nu a reuşit să le onoreze.

Alexandru Băişanu a atacat şi modalitatea în care a fost desemnat Cătălin Pintea pentru a prelua fotoliul de conducere, la Congresul Naţional al Tinerilor Liberali care a avut loc sâmbătă, 26 ianuarie, la Bucureşti.

„El a fost propus de Radu Surugiu, un tânăr deputat care a venit în organizaţia judeţeană, a câştigat sprijinit de noi un fotoliu în Camera Deputaţilor pe Colegiul din Câmpulung Moldovenesc şi care întâlnindu-se cu persoana în cauză s-a gândit că e bun pentru o astfel de funcţie, dl Surugiu neavând nicio cunoştinţă despre istoricul, trecutul de patru ani în opoziţie al PNL Suceava”, a declarat Alexandru Băişanu care a mai adăugat că „sunt oameni care au muncit în PNL cu adevărat  şi care trebuie sprijiniţi şi propuşi pentru funcţii de conducere. Nici pe departe domnul Pintea”.


Intră acum și în grupul de