Onofrei nu stie la cine s-a referit presedintele Basescu atunci cand a spus ca PDL are un prezidentiabil


Intră acum și în grupul de

orest onofrei 3

Un candidat PDL cu şanse la alegerile prezidenţiale va trebui ca, în primul rând, să adune voturile simpatizanţilor PDL şi a celor care nu votează USL, dar în acelaşi timp va trebui să se indentifice şi cu dreapta politică astfel încât să poată obţine şi o parte din voturile liberalilor, este de părere prim-vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onofrei. El a apreciat, vineri, că în acest sens, PDL nu poate propune un prezidenţiabil care nu a făcut măcar o singură firmă privată, să dea de lucru cel puţin pentru două persoane, chiar dacă firma nu a avut succes. „Ne revendicăm ca partid de dreapta având foarte mulţi oameni de stânga. Nu poţi fi de dreapta când ai lucrat toată viaţa la stat. Poţi citi doctrine şi să te simţi de dreapta, dar ca să fii credibil ar fi trebuit să înfiinţezi o firmă, chiar şi cu doi angajaţi, să vezi ce înseamnă. E greu ca bugetar toată viaţa să reprezinţi dreapta”, a spus Onofrei. El a adăugat că nu ştie la cine s-a referit preşedintele Traian Băsescu atunci când a declarat că PDL are un prezidenţiabil.

Prim-vicepreşedintele PDL Suceava a mai spus că nu contestă că preşedintele Traian Băsescu este în continuare legat de partidul care l-a sprijinit. „Din prea multă dragoste există riscul să sufoci partidul”, a mai declarat liderul PDL Suceava. El a mai spus că există posibilitatea ca preşedintele să fi făcut declaraţiile la adresa PDL pentru a obţine opusul. „Eu i-am transmis mai demult că dacă vrea să facă ceva, fiind aversiunea mare la el, să anunţe exact opusul. Probabil, pe acelaşi principiu, o susţine pe Elena Udrea, ca să obţină efectul dorit de el”, a mai spus Onofrei.

El a arătat că în campania electorală nu l-a întrebat nimeni de programul de guvernare şi de ceea ce a făcut în Parlament, ci a fost nevoit să dea explicaţii pentru activitatea unor membri la vârf din PDL. „Partidul nu a pierdut pentru ceea ce a făcut. Sunt foarte mulţi oameni care au făcut multe lucruri bune şi au pierdut. Cred că trebuie găsită cauza în altă parte, în atitudinea avută, în aroganţă sau suficienţă”, a mai declarat liderul democrat-liberal sucevean. El a mai spus că şi preşedintele PDL, Vasile Blaga, ar trebui să se comporte ca liderul principalului partid de opoziţie  „Avem însă complexul lui Cain în partid. E băiatul bun şi băiatul rău, dar când e nevoie de a face ceva pentru tata apelăm tot la băiatul rău, adică la Vasile Blaga”, a conchis Orest Onofrei.


Intră acum și în grupul de