Emil BOC e convins ca masurile guvernelor sale vor fi mentinute de USL (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Fostul premier al României, Emil Boc, a declarat, sâmbătă seara, la Suceava, că USL nu a modificat nici o măsură a guvernului său şi nu a pus în aplicare nici o promisiune făcută în campania electorală.

Emil Boc, care a venit la Suceava ca să susţină moţiunea Elenei Udrea, a spus că PDL a pierdut alegerile pentru că în 2010 şi-a asumat politic să salveze ţara din punct de vedere economic, dar că măsurile au fost bune şi în consecință actualul guvern USL nu le-a modificat.

„USL a criticat toate măsurile pe care le-am luat, dar nu a renunţat la nici una din măsurile pe care le-am luat noi. Sunt de un an aproape la guvernare şi nu au renunţat la nici o măsură pe care am luat-o noi pentru a restabili echilibrul bugetar. Deşi au criticat în permanenţă”, a explicat Emil Boc, care in momentul de față este primar al orasului Cluj Napoca.

El a mai adăugat că USL se laudă cu reîntregirea salariilor, dar a subliniat că atunci când USL a venit la guvernare, nici Victor Ponta şi nici Crin Antonescu, nu au venit cu banii de acasă.

„Erau acolo banii datorită creşterii economice din 2011 şi am avut în bugetul pe 2012 creşterea de 2,2 %, care nu a mai adus-o USL nici în 2012 şi nici în 2013. Acolo s-a aflat sâmburele reîntregirii salariilor”, a mai spus Emil Boc.

El a subliniat că stabilitatea economică actuală se datorează măsurilor din perioada guvernului PDL.

„Nici o măsură luată de noi nu au anulat-o şi nici o măsură promisă de ei nu au făcut-o. Nici reducerea TVA, nici reducerea TVA la alimente, nici scăderea cu cinci puncte procentuale a contribuţiei de asigurări sociale, nici punctul de pensie 45 %. Nici una nu au putut să o facă”, a ținut sa sublineze Emil Boc.

El a mai declarat că promisiunile USL au fost „demagogie curată” şi că nu au făcut nimic din ceea ce au promis.

„De numele USL se leagă tot ce e mai nociv pentru oameni, preţul la combustibil şi preţul la gaz”, a mai spus fostul premier.


Intră acum și în grupul de