Flutur: “Niciodata in ultimii 23 de ani nu s-a aruncat laptele in camp”


Intră acum și în grupul de

Industria alimentară românească e condamnată la faliment sub conducerea USL, susţine secretarul general al PDL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, care consideră că din cauza dezinteresului şi a incapacităţii totale de a gestiona problemele de siguranţă alimentară, România a pierdut credibilitate, bani şi pieţe de export. El a arătat joi, într-un comunicat de presă că producătorii români sunt loviţi de faliment chiar sub privirile nepăsătoare ale actualei guvernări, care este preocupată de numiri politice şi recompensarea incompetenţilor. „Autorităţile nu au fost în stare să identifice vinovaţii în scandalul laptelui infestat cu aflatoxină, iar românii sunt speriaţi şi nu mai consumă lapte decât din import. În acest context, mii de producători se află în pragul falimentului, pierderile sunt de ordinul zecilor de milioane de euro, iar laptele românesc este aruncat pe câmp”, a menţionat Gheorghe Flutur.

flutur 2-2013

El a subliniat că niciodată în ultimii 23 de ani şi cu siguranţă nici în cei 45 de ani de comunism nu s-a aruncat laptele în câmp din cauză că fermierii nu mai au cui să-l vândă.  „Ministrul Daniel Constantin nici măcar nu a avut decența de a îi primi la minister pe fermierii disperați. La întâlnirea cu aceștia nu a venit nimeni din conducerea politică a ministerului, nici măcar un secretar de stat, ci niște directori care au ridicat din umeri”, a mai arătat Flutur.

 El mai susţine că introducerea impozitului forfetar în agricultură, problema recentă a cărnii de cal, problema laptelui infestat cu aflatoxină şi problema cărnii de curcan cu reziduuri de antibiotice pot distruge ramuri întregi din industria alimentară, falimentând companii şi ducând la creşterea şomajului. „Premierul Victor Ponta şi ministrul Daniel Constantin sunt vinovaţi pentru situaţia gravă din industria alimentară. În timp ce aceasta se află în faliment, guvernanţii se ocupă cu numiri politice şi promovarea incompetenţilor”, a conchis Flutur.


Intră acum și în grupul de