Onofrei: “ANSVSA ar trebui sa aiba un sef profesionist si nu o persoana numita politic”

Prin modul în care au gestionat criza alimentelor, conducerea ANSVSA şi ministrul Agriculturii, pot fi acuzaţi de subminarea economiei naţionale, a apreciat joi, prim-vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onofrei. „Din dorinţa bolnavă de a apărea la televizor, şefii ANSVSA şi ministrul Agriculturii au semănat panică în rândul consumatorilor de produse de origine animală comunicând public informaţii trunchiate, suspiciuni neverificate şi dând verdicte înainte să aibă concluziile analizelor profesioniste”, este de părere Onofrei, care a deţinut funcţia de şef al DSVSA Suceava.

orest onofrei 2

Liderul democrat-liberal a subliniat că acest scandal dovedeşte o dată în plus care sunt rezultatele atunci când, la conducerea unei agenţii,  în locul unui profesionist este numit un politruc. „ANSVSA a fost creată ca agenţie independentă, scoasă de sub influenţa politicului. De aceea, ar trebuie să aibă şef un profesionist şi nu o persoană numită politic”, ţinut să evidenţieze Onofrei.

În opinia sa, demiterea a şapte şefi din Ministerul Agriculturii nu rezolvă prejudiciul mare de încredere al consumatorului român. „E un fel de a găsi acarul Păun când principalii vinovaţi sunt ministrul Agriculturii şi conducerea ANSVSA pe care premierul Ponta trebuie să-i demită”, a conchis Orest Onofrei.

loading...