Flutur: „Reconstructia dreptei trebuie facuta intai intre PDL si electoratul de dreapta”


Intră acum și în grupul de

PDL este „pivotul” construcţiei de dreapta care trebuie să înceapă cu consolidarea legăturii între PDL şi electoratul de dreapta, susţine secretarul general al PDL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur. El a declarat că a constatat că în ultima perioadă apar iniţiative care se revendică a fi de dreapta. „A apărut o replică a Alianţei D.A, dar una singură a fost Alianţa Dreptate şi Adevăr. Acum apare Mişcarea Populară. Eu pot să spun că PDL este cel care trebuie să coaguleze forţele de dreapta. Reconstrucţia dreptei trebuie făcută întâi între PDL şi electoratul de dreapta”, a spus Gheorghe Flutur. El a subliniat că PDL a dovedit că este un partid de dreapta, iar alţii „mai mici sau mai mari”, au de dovedit acest lucru.

flutur 2-2013

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat, luni, într-o postare pe blog, că a decis, împreună cu „colegii” săi, să iniţieze procedurile pentru înfiinţarea Fundaţiei „Mişcarea Populară”, menţionând că „noua formă de expresie” îşi propune să promoveze valorile de centru-dreapta. „Astăzi am decis, împreună cu colegii mei, să iniţiem procedurile pentru înfiinţarea Fundaţiei «Mişcarea Populară». Ştiu că acest subiect va capta atenţia presei româneşti şi a opiniei publice deopotrivă – semn că noua noastră formă de expresie, care îşi propune să promoveze valorile de centru-dreapta, este aşteptată atât ca nouă platformă socio politică, dar şi un real catalizator pentru implicarea societăţii româneşti în elaborarea şi implementarea deciziilor majore care ne privesc”, scrie Diaconescu.

El menţionează „liniile principale ale obiectivelor” celor care au iniţiat acest demers, respectiv „modernizarea României, păstrarea orientării proeuropene şi proatlantice ca unica soluție pentru România, reforma constituţională, stimularea clasei de mijloc, locuri de muncă pentru tineret, criterii de integritate pentru o clasă politică adaptată la valorile Uniunii Europene, reformarea sistemului de educație orientat spre performanță, stat de drept eficient bazat pe principii constituționale solide, promovarea culturii româneşti precum şi stimularea afirmării tinerelor talente, stimularea elaborării unor strategii pentru dezvoltarea agriculturii, industriei IT şi a turismului prin consultarea categoriilor profesionale specializate, dialog continu cu românii care trăiesc în afara granițelor precum şi identificarea oportunităților pentru încurajarea acestora de a reveni acasă, strategii vizând încurajarea tinerilor care au studiat în străinătate pentru a-şi pune competenţele în slujba României”. „Misiunea acestei fundaţii este deschisă tuturor celor care doresc să promoveze o Românie modernă”, mai scrie Cristian Diaconescu.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu scrie, pe contul său de Facebook, că se va înscrie în Fundaţia „Mişcarea Populară”, a cărei iniţiere a fost anunţată anterior, pe blogul său, de Cristian Diaconescu, la rândul său consilier prezidenţial. „Eu mă voi înscrie în Fundaţia «Mişcarea Populară». Câţi dintre voi vor face la fel?”, notează Lăzăroiu. „Şi eu subscriu, Sebastian”, a scris pe Facebook şi Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

„Fireşte că mă voi alătura Fundaţiei Mişcarea Populară. Undeva trebuie reîncepută construcţia unui pol de dreapta pentru viitor!”, a notat pe contul său de Facebook şi consilierul prezidenţial Iulian Chifu.


Intră acum și în grupul de