Flutur: „Principala miza din USL este controlul justitiei”


Intră acum și în grupul de

flutur 7

 „Este grăitor că primul mare cutremur din USL este pe subiectul şefilor de Parchete din România”, susţine secretarul general al PDL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, care a apreciat, într-o declaraţie de presă, că acest lucru demonstrează foarte clar că pentru unii controlul justiţiei este o foarte mare miză şi că USL este o alianţă cu o agendă proprie şi interese de grup.

În opinia lui Flutur, ce face USL seamănă cu un joc de alba-neagra având drept protagonist justiția, iar scandalul din USL pe marginea numirii şefilor Parchetelor din România confirmă că principala miză din USL este controlul justiţiei şi nu economia sau locurile de muncă subiecte pe care cei din USL nu numai că nu se ceartă, dar tac mâlc.

Secretarul general al PDL a menţionat că liderul PNL, Crin Antonescu, a spus atunci când „telenovela” numirii  şefilor de la Parchete îl făcuse să creadă că ministrul liberal al justiţiei îi va numi pe procurorii şefi, că exclude numirea Laurei Codruţa Kovesi la DNA.  „Este genul de declaraţie care demonstrează clar că un partid politic respinge fără niciun argument raţional un anumit procuror. De ce? Este o întrebare la care trebuie să răspundă Crin Antonescu”, susţine Gheorghe Flutur.

Laura Kovesi a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Propunerile au fost transmise, miercuri, de premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, către Consiliul Superior al Magistraturii, după ce, marţi, Ponta declara că procurorul general şi şeful DNA vor fi selectaţi în urma unei proceduri care va fi condusă de viitorul ministru al Justiţiei.

Candidaţii la funcţiile de conducere din cadrul Ministerului Public vor fi intervievaţi la sfârşitul lunii mai, potrivit calendarului pentru examinarea propunerilor, stabilit miercuri de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.


Intră acum și în grupul de