Flutur sustine ca problemele romanilor au iesit de pe agenda USL


Intră acum și în grupul de

flutur 2-2013

Secretarul general al PDL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, susţine că USL îşi foloseşte energiile pentru certuri interne, nu pentru găsirea de soluţii la problemele României. „Scandalul din USL se amplifică, în timp ce interesul şi capacitatea USL de rezolvare a problemelor ţării scad sub cota de avarie”, arată Flutur, într-un comunicat de presă.

El consideră că cel mai bine este descrisă guvernarea USL de cuvântul „haos” şi că USL se ocupă cu certuri interne, în condiţiile în care preţurile au crescut, şomajul a crescut, fiscalitatea a ajuns împovărătoare, iar mari societăţi sunt în pragul falimentului. „Problemele românilor sunt în coada agendei USL, dacă nu cumva au ieşit complet de pe această agendă”, susţine Flutur.

Liderul PDL consideră că actualul conflict dintre Crin Antonescu şi Victor Ponta demonstrează clar că ambii sunt oameni politici iresponsabili şi incompetenţi. „În loc să-şi folosească energiile pentru a rezolva problemele României, ei se ceartă şi aduc noi probleme ţării şi guvernării. Cearta dintre ei nu-i va face însă pe români să uite că USL îşi încalcă în fiecare zi promisiunile electorale şi că nivelul de trai în România scade constant”, a mai arătat Gheorghe Flutur.

El a menţionat că de la 1 aprilie au crescut preţurile la bere şi ţigări, iar în spitale s-a introdus coplata, s-au scumpit paşapoartele, taxele de pod peste Dunăre şi gazele naturale pentru consumatorii non-casnici cu 5 la sută ceea ce va genera scumpiri în lanţ.

Flutur arată că din aprilie 2012 şi până în ianuarie 2013, majoritatea produselor alimentare s-au scumpit, cartofii cu 83%, grâul cu 39%, fasolea cu 36%, porumbul cu 32%, carnea de pasăre cu 26% şi ouăle de găină cu 23%.

Totodată, benzina s-a scumpit cu 8%, iar motorina s-a scumpit cu 1,3% din aprilie anul trecut şi până acum în condiţiile în care atât preţul mediu european al benzinei, cât şi cel al motorinei au scăzut.

”USL nu a spus un cuvânt despre toate aceste scumpiri nici în campania electorală şi nici în timpul Guvernului Ponta I. Marea majoritate a scumpirilor sunt generate de Guvernul Ponta, de modificările fiscale anunţate de pe o zi pe alta. USL nu a spus un cuvânt nici despre creşterea taxelor şi impozitelor locale, pe care le-a infirmat chiar cu putere, despre birurile puse în spatele fermierilor şi agricultorilor din România, despre impozitele IMM-urilor sau despre timbrul de mediu”, a mai precizat Flutur.

El consideră că creşterile de salarii şi pensii nu acoperă nici măcar o treime din creşterile de preţuri prognozate pentru acest an.

„USL a provocat creşteri de preţuri şi inflaţie tocmai pentru a da cu o mână românilor şi a lua cu două înapoi”, a conchis Flutur.


Intră acum și în grupul de