Ovidiu IANE pleaca din Partidul Verde si se inscrie in PSD


Intră acum și în grupul de

Preşedintele executiv al Partidului Verde, Ovidiu Iane, deputat de Suceava, a anunţat, sâmbătă, că a revenit în PSD şi se delimitează de ultimele acţiuni publice ale liderului partidului, Remus Cernea.

Preşedintele executiv al Partidului Verde, Ovidiu Iane a participat, sâmbătă, la Consiliul judeţean al PSD Suceava în timp ce într-o altă locaţie din municipiu se desfăşura Biroul Permanent Naţional al Partidului Verde, unde conducerea partidului astepta sa vina si deputatul Iane.

ovidiu iane 1

Ovidiu Iane a declarat că a decis să revină în PSD, partid în care s-a înscris în august 2012 pentru că doreşte să se delimiteze de ultimele acţiuni publice ale liderului PV, Remus Cernea.

El a spus că, formal, a fost membru PSD în toată perioada în condiţiile în care, ca deputat, este membru al grupului PSD din Camera Deputaţilor.

Ovidiu Iane este şi delegat al organizaţiei PSD Suceava la Congresul PSD ce se va desfăşura săptămâna viitoare.

Preşedintele Partidului Verde, Remus Cernea, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că nu ştie că Iane este delegat al PSD Suceava la Congresul PSD şi a apreciat că, în calitate de membru al Partidului Verde poate participa la acest congres doar în calitate de invitat.

Deputatul USL Remus Cernea a anunţat că vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex, susţinând că acest model este aplicat în mai multe ţări europene.

Totodată, Remus Cernea pregăteşte o iniţiativă legislativă care să vizeze o altă formă de finanţare a cultelor decât cea de la bugetul de stat, respectiv cea a modelului german. Cernea vede o redirecţionare a unui procent din impozitul pe venit al cetăţenilor, la liberă alegere, către cultele religioase, ca în cazul organizaţiilor nonguvernamentale.

 


Intră acum și în grupul de