Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a amanat o decizie in cazul votului dublu al lui Gavril Mirza


Intră acum și în grupul de

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a amânat, luni, adoptarea unei decizii în cazul deputatului PSD de Suceava, Gavril Mîrza, care a fost surprins în timp ce vota atât pentru el cât şi pentru deputatul Eugen Bejinariu.

Potrivit unor surse din Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, conducerea acestei camere a parlamentului a decis să amâne adoptarea unei decizii până la adoptarea noului Regulament al Camerei Deputaţilor care urmează să fie modificat potrivit unor decizii adoptate de Curtea Constituţională.

mirza 4

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis miercuri să-şi menţină propunerea ca deputatul PSD Gavril Mîrza să fie sancţionat cu interzicerea participării la lucrările plenului între 1 şi 15 zile, pentru că a votat cu două cartele, a anunţat preşedintele acestui for, Bogdan Ciucă. „Conform Regulamentului, dacă un parlamentar foloseşte neautorizat dispozitivul de vot al altui parlamentar, el trebuie sancţionat cu împiedicarea participării la lucrări pentru o perioadă de 1 până la 15 zile. Noi am trimis punctul de vedere către BP, între timp, acesta a luat cunoştinţă şi de decizia Curţii Constituţionale referitoare la Statutul parlamentarilor care a spus că nu ai dreptul să interzici unui parlamentar să participe la lucrări, motiv pentru care ne-a retrimis acest caz”, a declarat Ciucă.

El a adăugat că în cazul lui Gavril Mîrza Comisia juridică şi-a menţinut punctul de vedere, pentru că textul din Regulamentul Camerei Deputaţilor nu a fost atacat şi este constituţional deocamdată.

Gavril Mîrza a fost ales, sâmbătă, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Suceava. El a candidat pentru funcţia de vicepreşedinte alocată colegiului electoral nr.3 şi nu a avut contracandidat.


Intră acum și în grupul de