Baisanu: „Noi, bucovinenii, meritam o zi a noastra” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

alexandru baisanu

 

Liderul liberalilor suceveni, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, a anunţat, joi, că a transmis către Biroul Permanent al Senatului şi cel al Camerei Deputaţilor o propunere legislativă privind declararea zilei de 28 noiembrie ca Ziua Bucovinei.  „Îmi doresc, ca bucovinean, mândru de locurile şi oamenii de aici, să facem din 28 noiembrie o zi de sărbătoare în fiecare an”, a spus Băişanu, într-o conferinţă de presă. El a precizat că această zi va fi lucrătoare pentru sistemul bugetar.

Liderul PNL Suceava a subliniat că Bucovina merită să fie sărbătorită. „Noi, bucovinenii, merităm o zi a noastră pentru că Bucovina e o regiune istorică şi nu una trasata cu pixul la un moment dat, de gen est-vest, stânga-dreapta”, a spus deputatul liberal. El a spus că această acţiune va precede următorul pas, ca Bucovina să fie o regiune distinctă în România, odată cu reorganizarea teritorială.

În data de 28 noiembrie 1918 s-a desfăşurat, la Cernăuţi, Congresul general al Bucovinei, iar mii de locuitori din toate colţurile provinciei au votat propunerea lui Iancu Flondor pentru unirea Bucovinei cu Regatul României.


Intră acum și în grupul de