Acasă Politica Baisanu: „Noi, bucovinenii, meritam o zi a noastra” (VIDEO)

Baisanu: „Noi, bucovinenii, meritam o zi a noastra” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

alexandru baisanu

 



Liderul liberalilor suceveni, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, a anunţat, joi, că a transmis către Biroul Permanent al Senatului şi cel al Camerei Deputaţilor o propunere legislativă privind declararea zilei de 28 noiembrie ca Ziua Bucovinei.  „Îmi doresc, ca bucovinean, mândru de locurile şi oamenii de aici, să facem din 28 noiembrie o zi de sărbătoare în fiecare an”, a spus Băişanu, într-o conferinţă de presă. El a precizat că această zi va fi lucrătoare pentru sistemul bugetar.

Liderul PNL Suceava a subliniat că Bucovina merită să fie sărbătorită. „Noi, bucovinenii, merităm o zi a noastră pentru că Bucovina e o regiune istorică şi nu una trasata cu pixul la un moment dat, de gen est-vest, stânga-dreapta”, a spus deputatul liberal. El a spus că această acţiune va precede următorul pas, ca Bucovina să fie o regiune distinctă în România, odată cu reorganizarea teritorială.

În data de 28 noiembrie 1918 s-a desfăşurat, la Cernăuţi, Congresul general al Bucovinei, iar mii de locuitori din toate colţurile provinciei au votat propunerea lui Iancu Flondor pentru unirea Bucovinei cu Regatul României.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version