Deputatul Balan l-a interpelat pe Ponta pe subiectul aderarii României la moneda unica


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava Ioan Bălan, i-a cerut premierului României, Victor Ponta să aducă lămuriri asupra obiectivul aderării României la moneda unică europeană și să explice de ce a fost abandonat acest proiect. Ioan Bălan, care este vicepreședinte regional al PDL, i-a adresat premierului o interpelare în acest sens în Parlament solicitându-i răspuns atât în scris cât și verbal.

Parlamentarul sucevean a constatat că  în Programul Național  de Convergență 2013-2016 nu există nici o țintă a integrării în zona monetară europeană.

ioan balan 2

”Programul Național  de Convergență 2013-2016 elaborat de Guvernul României  și făcut   public zilele  trecute conține prognoze extrem  de pesimiste din  perspectiva creșterii economice pentru următorii ani  și nu  conține, spre  deosebire de  programele de convergență anterioare, nici o țintă în privința participării României la Mecanismul Ratelor  de Schimb, la estimarea duratei acestei perioade de adaptare și de asimilare a parităților fixe și nici o țintă a integrării efective în zona  monetară europeană. Având   în   vedere   faptul că   Programul  de  Convergență este documentul de  bază  al integrării României în  Uniunea Monetară l-am rugat pe primul ministru să precizeze dacă Guvernul pe care-l conduce  a abandonat obiectivul aderării României la moneda unică europeană.  De asemenea, l-am întrebat dacă înainte  de  a gira   un   astfel  de  document,  cu   puternice reverberații la  nivel  extern și al  mediului de  afaceri din țară, a evaluat consecințele economice pe care  le produce abandonarea adoptării monedei unice  europene. Având  în  vedere  importanța acestui subiect pentru economia României și pentru toți  cetățenii români i-am solicitat premierului atât răspuns scris, cât și verbal”, a mai declarat vicepreședintele regional al PDL, deputatul Ioan  Bălan.


Intră acum și în grupul de