Cristian Irimie: „Cea mai buna perioada de reconstructie a vietii de partid e opozitia” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

cristian irimie

Consilierii municipali suceveni ai PDL au decis că se află în opoziţie în Consiliul local şi vor avea poziţii comune faţă de proiectele de hotărâre propuse şi vor susţine parţial iniţiativele primarului PDL Ion Lungu, a anunţat, miercuri, preşedintele organizaţiei municipale PDL Suceava, Cristian Irimie.

Irimie a spus într-o conferinţă de presă că în perioada următoare organizaţia PDL Suceava va fi consolidată ca principală forţă politică de dreapta din municipiu şi va pregăti şi alegerile interne care ar urma să se desfăşoare în luna septembrie. “Cea mai bună perioadă de reconstrucţie a vieţii de partid e opoziţia. Trebuie să profităm de asta şi să repunem PDL Suceava pe locul pe care îl merită”, a spus Irimie. El a arătat că doreşte să formeze o echipă cu oameni competenţi şi responsabili, să monitorizeze activitatea puterii şi să transmită replicile cuvenite la măsurile puterii ce nu sunt agreate de populaţie.

Cristian Irimie a mai arătat că subscrie propunerii preşedintelului partidului, Vasile Blaga, privind regula celor „3 D”, discuţii, decizie şi disciplină, la care el consideră că mai trebuie un „D”, de la demitere, pentru cei care nu se regăsesc în echipă. „Când eram la putere, se rupeau uşile la sediu de doritorii de funcţii şi avantaje. Acum nu mai bate nimeni. Cine vine la partid trebuie să ştie că există disciplină”, a mai spus preşedintele organizaţiei municipale PDL Suceava. El a subliniat că PDL trebuie să-şi schimbe atitudinea faţă de oameni şi să renunţe la aroganţa pe care unii membrii de la nivel local şi naţional au arătat-o faţă de cetăţeni.

Cristian Irimie a mai declarat că organizaţia municipală PDL Suceava îşi propune ca la viitoarele alegeră să câştige funcţia de primar al Sucevei, să câştige conducerea CJ Suceava şi majoritatea în consiliul local. El a arătat că va avea şi o colaborare foarte bună cu parlamentarii PDL suceveni.

În ceea ce priveşte colaborarea cu primarul PDL Ion Lungu, Irimie a spus că este într-o stare normală. „El a renunţat la activităţile politice. Îl vom susţine în proiectele ce înseamnă creşterea activităţii Primăriei pentru cetăţeni. Obiectivul e câştigarea Primăriei în 2016, cu candidatul propus de organizaţie”, a declarat Irimie. El nu a exclus ca Ion Lungu să fie din nou susţinut pentru funcţia de primar dacă sondajele vor arăta că e cel mai bine cotat în sondaje.

Irimie a dat asigurări că PDL Suceava va avea un candidat foarte bun pentru funcţia de primar. El a mai spus că a discutat cu consilierii locali ai PDL cu care a convenit asupra modului de lucru în Consiliul local. Astfel, înaintea fiecărei şedinţe de Consiliu local vor exista discuţii între consilieri privind punctele de vedere asupra proiectelor supuse aprobării, iar punctul de vedere stabilit să fie susţinut de tot grupul de consilieri PDL. „Nu mi s-a părut normală atitudinea consilierilor noştri la ultima şedinţă a CL Suceava”, a spus Irimie care a arătat că o parte dintre consilieri au avut o poziţie în timp ce alţii o altă poziţie.

El a mai declarat că s-a stabilit că grupul PDL din CL Suceava este în opoziţie chiar dacă primarul este membru PDL şi că nu vor fi susţinute toate proiectele iniţiate de primar argumentând că şi în Parlament nu sunt susţinute toate proiectele iniţiate de Guvern. „Suntem în opoziţie şi facem opoziţie constructivă”, a mai spus Irimie.


Intră acum și în grupul de