Vasile Ilie il contrazice pe ministrul Sova: Sunt drumuri nationale mai proaste decat Suceava-Botosani (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

vasile ilie 1

Vicepreşedintele PDL Suceava Vasile Ilie consideră că ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, este într-o mare eroare când susţine că drumul naţional Suceava-Botoşani este cel mai prost drum din ţară, şi îi transmite acestuia că există cel puţin alte două drumuri naţionale în situaţii mult mai grave. Potrivit lui Vasile Ilie, care este şi liderul grupului PDL din CJ Suceava, este vorba despre DN 18-Iacobeni-Borşa-Satu Mare şi DN 17 B, Vatra Dornei-Bicaz.

Vicepreşedintele PDL Suceava a arătat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că DN 18, care este un drum extrem de important întrucât asigură legătura cu Ucraina şi Polonia, este un drum plin de cratere, abandonat şi pe care nu se poate circula, iar DN 17 B este un drum turistic important pe Valea Bistriţei. „Îl invit pe domnul Dan Şova să aloce bani pentru repararea acestor drumuri vitale, iar această alocare de fonduri să fie făcută cât mai repede pentru ca să avem în judeţ normalitate pe drumurile naţionale”, a spus Vasile Ilie.

Dan Şova a declarat în emisiunea „După 20 de ani”, difuzată duminică de Pro TV că suma necesară în acest an pentru întreţinerea de vară a drumurilor se ridică la 4 miliarde euro, iar bugetul CNADNR pentru acest tip de lucrări este de doar 180 milioane euro. Întrebat care este cel mai prost segment de drum din România pe care să-l ocolească şoferii în vacanţe, el a răspuns că acesta este cel dintre Botoşani şi Suceava. „Nu vreau să-l ocoliţi, pentru că e o zonă turistică superbă. Dar dacă mă întrebaţi care este cel mai prost sector de drum din România, este între Botoşani şi Suceava”, a spus Şova, în finalul emisiunii.


Intră acum și în grupul de