Gheorghe Flutur ridica HORA Bucovinei la rang de argument pentru regionalizare (VIDEO)

Presedintele organizatiei judetene Suceava a PDL, senatorul Gheorghe Flutur, care este și secretar general la nivel national al partidului, a declarat, duminică, la Bucşoaia, la manifestarea ”Hora Bucovinei”, că nu este normal ca cei care trasează astăzi hărţile regionalizării să nu ţină cont de Bucovina, ca entitate administrativă separată.

Gheorghe Flutur a spus într-o conferinţă de presă, sustinută într-una dintre stânile organizatela eveniment, că Hora Bucovinei care se desfăşoară anual în localitatea Bucşoaia din oraşul Frasin este „o bucurie şi o carte de vizită pentru Bucovina”.

„Ce se întâmplă astăzi la Frasin este un argument în plus că Bucovina trebuie să fie una din regiunile de care România trebuie să ţină cont”, a mai spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că nu se poate ca guvernanţii să vorbească de diverse zone istorice ale ţării şi să ignore Bucovina de care îşi amintesc doar la 28 noiembrie când se aniversează unirea Bucovinei cu România.

„Nu putem vorbi doar de Banat, de Oltenia, de Muntenia şi de Bucovina să ne aducem aminte doar de 28 noiembrie că s-a unit cu ţara, iar atunci când e vorba de regionalizare să nu ţii cont. Bucovina există şi îi invit pe cei care trasează astăzi hărţi să ţină cont şi de Bucovina”, a concluzionat senatorul Gheorghe Flutur