HORA BUCOVINEI – un succes ”de casă” al CJ Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Peste zece mii de persoane au participat, duminică, la Bucşoaia, în oraşul Frasin la actiunea intitulată Hora Bucovinei, manifestare anuală care marchează urcatul oilor la munte.

In acest an, pentru prima dată de când sefia Consiliului Judetean Suceava a fost preluată de PSD-istul Cătălin Nechifor, pe dealul unde în 2009 s-a scris „Bucovina” cu oi, a fost montat un steag tricolor de dimensiuni foarte mari.

În 2013, manifestările s-au desfăşurat timp de două zile, sâmbătă fiind organizate simpozioane pe teme de dezvoltare rurală şi de agricultură ecologică, iar seara, aproximativ trei mii de persoane au asistat la un concert etno-pop-rock şi la un foc de tabără.

Pe parcursul zilei de duminică au fost organizate demonstraţii cu utilaje agricole şi forestiere, o paradă a crescătorilor de animale, dar şi spectacolul folcloric „Urcă oile la munte” prezentat de Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, iar participanţii au putut degusta produse de stână şi să viziteze standurile mai multor firme de utilaje şi echipamente agricole şi forestiere.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus, duminică, în deschiderea manifestărilor, că este o zi a românilor, a bucovinenilor şi că se bucură că pe dealurile din Frasin flutură steagul României.

El a remarcat steagul amplasat în locul unde, în urmă cu patru ani, a fost scris, cu oi, „Bucovina”, asta în tim ce în mulțime se afla și senatorul Gheorghe Flutur, autorul actiuni din 2009.

Liderul PDL, Gheorghe Flutur – pol de atracție printre oamenii de la Bucșoaia

Iniţiatorul acestui festival, senatorul PDL Gheorghe Flutur, a declarat într-o conferinţă de presă organizată în faţa unei stâni amplasate în zonă, că proiectul „Hora Bucovinei” este „o poveste de succes”.

„A fost un proiect aşteptat de oamenii din zonă, de crescătorii de animale, iar prin faptul că şi azi este un eveniment ţin să le mulţumesc organizatorilor că au considerat de cuviiţă să continue proiectele lui Flutur”, a mai spus liderul PDL.

„Hora Bucovinei” are loc, de mai multi ani, în localitatea suceveană Bucşoaia, din oraşul Frasin, fiind o manifestare anuală care marchează urcatul oilor la munte, iar în acest an Consiliul Judeţean Suceava a alocat 100.000 de lei pentru organizarea evenimentului.

Prima ediţie a evenimentului „Hora Bucovinei” s-a desfăşurat în anul 2008, la iniţiativa lui Gheorghe Flutur, iar în 2009 la aceasta a participat şi preşedintele Traian Băsescu, care a tuns mai multe oi, iar pe dealurile din apropiere a fost scris, cu oi, „Bucovina”.

Proiectul „Hora Bucovinei” a fost finanţat în 2011 cu fonduri europene prin POR.

În 2013 la acțiune au participat, alături de oficialitățile județului, președintele CJ, prefectul Florin Sinescu, parlamentari de Suceava, președintele Consiliului Judetean Iași, Cristian Adomniței dar și un grup numeros de primari și aleși locali și judeteni ai PDL, care au fost contonați în zona stânei SADOVA, acolo unde liderul județean al PDL, Gheorghe Flutur a și susținut o conferință de presă și a avut parte de mai multe sesiuni de fotografiere cu localnici.


Intră acum și în grupul de