Senatorul Ovidiu Dontu sustine eliminarea restrictiilor de pe piata muncii din Marea Britanie, din 2014


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, a participat la întâlnirea comună a preşedintelui Comisiei pentru afaceri interne a Camerei Comunelor a Regatului Unit al Marii Britanii, Keith Vaz, cu membrii comisiilor juridice, de muncă şi pentru afaceri europene din Parlamentului României.

ovidiu dontu 1

Parlamentarul sucevean a transmis, printr-un comunicat de presă, că în cadrul acestei reuniuni, a salutat anunţul premierului Marii Britanii, David Cameron, privind eliminarea restricţiilor de pe piaţa muncii britanice începând cu 1 ianuarie 2014 şi a subliniat că este bine că se intră în normalitate deoarece cetăţenii români au aceleaşi drepturi ca şi ceilalţi cetăţeni europeni.

Donţu, care a participat la întâlnire ca membru al comisiei juridice a Senatului, a arătat că cetăţenii români sunt migranţi economici care caută un loc de munca, iar preocupările britanicilor că românii ar putea să vizeze sistemul de protecţie socială al Marii Britanii nu se susţin deoarece 70 la sută dintre românii care lucrează acolo sunt tineri între 18 şi 35 de ani, iar solicitările sociale sunt foarte limitate. El a subliniat că alocaţiile, în numar de 324, au vizat copii din România ceea ce  reprezintă 0,8 la sută din totalul plătit de statul britanic migranţilor.

ovidiu dontru 2

În cadrul întâlnirii, senatorul social-democrat a propus parlamentarilor britanici un dialog comun permanent la nivel parlamentar cu privire la posibila infracţionalitate a unor cetăţeni români, la cazurile de muncă ilegală precum şi la incluziunea romilor şi la aplicarea Strategiei europene în acest sens tocmai pentru a se interveni legislativ în asemenea situaţii.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri interne din cadrul Camerei Comunelor din Marea Britanie, Keith Vaz, a declarat, marţi, că problema migraţiei este fierbinte în Europa şi că trebuie continuat dialogul dintre ţara sa şi România pentru ca acest subiect să fie ghidat într-un mod bun.

Keith Vaz a adăugat că de la 1 ianuarie 2014 lucrurile se vor schimba şi va fi o libertate de mişcare pentru cetăţenii români şi este corect ca cele două Parlamente şi Guverne să fie implicate în dialog.


Intră acum și în grupul de