Vezi la cat s-au ridicat costurile de organizare a „Horei Bucovinei” si cati participanti a adunat manifestarea


Intră acum și în grupul de

hora bucovinei 2012

Hora Bucovinei”, manifestarea anuală care marchează urcatul oilor la munte, a adunat sâmbătă şi duminică în localitatea Bucşoaia din oraşul Frasin, aproape 20.000 de persoane. Potrivit unui comunicat de presă al CJ Suceava, evenimentul s-a bucurat în prima zi de o prezenţă de cinci mii de participanţi, vârful prezenţei fiind atins în timpul concertului de muzică pop-rock, când în zonă s-au aflat aproximativ 3000 participanţi. A doua zi prezenţa fost de 14.000 de participanţi, vârful fiind atins în intervalul orar 13:00 – 15:00, precizează sursa citată.

Totodată, în comunicat se subliniază că, în acest an, costurile evenimentului „Hora Bucovinei” s-au ridicat la 80 000 de lei.

CJ Suceava arată că obiectivul proiectului este creşterea gradului de atractivitate a judeţului Suceava, promovarea produsului specific „Hora Bucovinei” prin organizarea unui eveniment cu impact turistic necesar elaborării brand-ului naţional de „Hora Bucovinei” în vederea dezvoltării turistice şi a stimulării economice a judeţului Suceava.

Manifestarea, organizată pe durata a două zile în tabăra Bucşoaia  din oraşul Frasin, a cuprins, pe lângă prezentarea de obiceiuri şi tradiţii specifice stânei, o expoziţie a produselor meşterilor populari, momente artistice susţinute de Ansamblul Ciprian Porumbescu şi diverse grupuri folclorice, produse culinare specifice zonei, expoziţii de animale, de utilaje agricole şi forestiere şi un simpozion  pe probleme ale spatiului rural românesc la care au participat 120 de fermieri din judeţ.

În zona respectivă au fost prezente stâni din Frasin, Fundu Moldovei, Sadova, Gura Humorului, Vama sau Stulpicani, iar Parada Gospodarilor a reunit peste 450 de persoane din 20 de vetre folclorice din judeţ.

În expoziţie au fost prezentaţi cai aparţinând gospodarilor, dar şi caii din echipa de concurs şi cei din rasa Shaighya Arab de la Herghelia  Radăuţi, precum şi cai din rasa Huţul şi calul de Bucovina de la Herghelia Lucina, dar şi cinci rase de caprine şi 62 de câini din rasa ciobănesc.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus, duminică, în faţa participanţilor, că Hora Bucovinei este o manifestare a românilor, a bucovinenilor şi că se bucură că pe dealurile din Frasin flutură steagul României, remarcând un tricolor  amplasat în locul unde, în urmă cu patru ani, a fost scris, cu oi, „Bucovina”.

Iniţiatorul acestui festival, senatorul PDL Gheorghe Flutur, a declarat într-o conferinţă de presă organizată în faţa unei stâni amplasate în zonă, că proiectul „Hora Bucovinei” este „o poveste de succes”. „A fost un proiect aşteptat de oamenii din zonă, de crescătorii de animale, iar prin faptul că şi azi este un eveniment ţin să le mulţumesc organizatorilor că au considerat de cuviiţă să continue proiectele lui Flutur”, a spus liderul PDL.


Intră acum și în grupul de