Mirza, despre criza din USL: „In mod categoric, la alegerile din 2016 vor fi doua forte, PSD si PNL, care vor fi adversari politici” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

mirza 10

Deputatul PSD de Suceava, Gavril Mîrza, a vorbit într-un interviu pentru newsbucovina.ro despre criza din USL. El a arătat că USL este formată din două forţe mari, PSD şi PNL, iar doctrinar este împotriva firii.

„A avut ca scop îndepăratrea PDL care guverna catastrofal România şi a preşedintelui Traian Băsescu de la putere, urmând ca după îndeplinirea obiectivelor să-şi vadă fiecare de doctrina sa, de ceea ce îl preocupă. Primul obiectiv, înlăturarea PDL de la putere a fost atins, iar în 2014 se va îndeplini al doilea obiectiv”, a spus Gavril Mîrza.

Parlamentarul social-democrat a arătat că după ce şi cel de-al doilea obiectiv va fi îndeplinit această construcţie nu-şi mai are motivaţia pentru a fi creată.

Primul examen în faţa electoratului privind încrederea de care se bucură partidele din USL va fi la alegerile europarlamentare când vor candida separat, a mai spus deputatul social-democrat care crede că în 2016, în mod categoric, vor fi două forţe politice, PNL şi PSD şi vor fi adversari politici.

El arată însă că PSD şi PNL au intrat împreună la guvernare şi că împreună vor trebui să deconteze rezultatele guvernării.

Gavril Mîrza crede că USL, până după alegerile prezidenţiale din 2014, nu se va rupe. „Până atunci avem un scop comun”, a mai spus Mîrza. El a mai explicat şi situaţia actuală din USL şi de ce PSD şi PNL, conştiente fiecare de viitoarea despărţire, doresc fiecare ca la momentul divorţului să aibă o zestre cât mai mare.

În ceea ce priveşte o colaborare cu PDL, Gavril Mîrza crede că aceasta este destul de greu de realizat. El mai vorbeşte în interviul acordat newsbucovina.ro şi despre modul în care PSD ar putea continua guvernarea şi după ruperea USL, dar şi despre colaborarea PSD cu UNPR şi comentează de ce nu s-a realizat fuziunea între cele două partide.

Urmăreşte interviul integral cu deputatul PSD Gavril Mîrza:


Intră acum și în grupul de