Flutur cere amanarea termenului de depunere a declaratiilor de impozit de catre agricultori


Intră acum și în grupul de

Cei aproape un milion de agricultori care trebuie să plătească „noile biruri” impuse de USL prin Codul Fiscal, pentru fiecare hectar de teren cultivat şi animal crescut, nu sunt informaţi şi deprinşi în ceea ce priveşte completarea şi depunerea declarațiilor, susţine secretarul general al PDL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, care a solicitat, joi, Guvernului, amânarea amânarea termenului de depunere a declarațiilor pentru plata noului impozit agricol.

flutur motiune blaga 1

„Guvernul Ponta a ştiut perfect cum să introducă noi taxe şi impozite agricultorilor, dar nu a făcut nimic să îi informeze pe oameni cum şi când să facă acest lucru. Guvernul Ponta nu a cedat la solicitările imperative ale PDL de a nu promova aceste impozite care îi îngroapă pe micii agricultori şi, în plus, amână la nesfârşit înfiinţarea Camerelor Agricole, singurele care ar putea să fie aproape de fermieri şi să îi informeze despre noul cadru legal”, arată Flutur, într-un comunicat de presă.

Secretarul general al PDL subliniază că o discuţie cu oamenii simpli, ocupaţi să îşi muncească pământul şi să îşi crească animalele, arată că sunt complet neinformaţi în privinţa termenului de depunere a declaraţiilor de impozit şi riscă amenzi consistente.

El consideră că este inacceptabil, însă, ca termenul pentru declararea veniturilor să îi ia pe agricultori prin surprindere, fără ca mulţi să aibă măcar cunoştinţă de această nouă măsură.

Gheorghe Flutur cere schimbarea termenului limită, de 27 mai, pentru depunerea acestor declaraţii şi prelungirea lui până la data de 1 septembrie.


Intră acum și în grupul de