Baisanu ii transmite lui Ursaciuc ca risca sa se pozitioneze in afara Statutului PNL


Intră acum și în grupul de

Alexandru Baisanu

Liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, îi transmite primarului oraşului Gura Humorului,  Marius Ursaciuc, că prin atitudinea sa se plasează în afara Statutului PNL.

Într-un comunicat de presă, Băişanu arată că, în baza unor prevederi statutare, în şedinţa din 16 mai 2013, Biroul Permanent Naţional a stabilit data desfăşurării Conferinţei de Alegeri a Partidului Naţional Liberal filiala Suceava în data de 8.06.2013.

El subliniază că în temeiul hotărârii Biroului Permanent Naţional a fost convocat Biroul Permanent Teritorial pentru data de 26.05.2013 ora 10:00, iar la solicitarea domnului Marius Ursaciuc şedinţa a avut loc pe data de 25.05.2013, ora 14:00.

Băişanu precizează că la şedinţa Biroului Permanent Teritorial din 25.05.2013, din 29 de membri ai Biroului Permanent Teritorial convocaţi, au fost prezenţi 17, inlusiv domnul Ursaciuc care şi-a anunţat candidatura la preşedinţia filialei Suceava a Partidului Naţional Liberal.

„Având în vedere prevederile statutare expuse mai sus, consider că în calitatea de preşedinte al Partidului Naţional Liberal filiala Suceava am respectat cerinţele democratice iar faptul că îl voi avea ca şi contracandidat pe domnul Ursaciuc Marius reprezintă pentru mine o onoare, competiţia însemnând întotdeauna progres”, se arată în comunicatul semnat de Băişanu.

El îşi exprimă certitudinea că aceste alegeri sunt organizate şi se vor desfăşura în mod statutar, exprimând voinţa membrilor Partidului Naţional Liberal din judeţul Suceava, participanţi la Conferinţa Teritorială din 8 iunie 2013.

„De asemenea, sunt convins că existând mai mulţi competitori, lista candidaţilor închizându-se cu 48 de ore înainte de desfăşurarea alegerilor, organizaţia judeţeană Suceava a Partidului Naţional Liberal îşi va consolida unitatea de care a dat dovadă  la alegerile care au avut loc în anul 2012”, se mai arată în documentul citat.

El a făcut şi un apel la decenţă politică către cei care au simţit nevoia să folosească canalele media locale pentru a comenta, într-un mod neadecvat şi tendenţios, elemente de organizare internă ale Partidului Naţional Liberal.

„Locul dezbaterilor politice este în interiorul partidului şi nu în afara lui, iar cei care înţeleg altceva se plasează, fără echivoc, în afara statutului pe care îl comentează cu atât de multă “îndemânare””, subliniază Alexandru Băişanu.

Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, vicepreşedinte al PNL Suceava, a anunţat, sâmbătă, în cadrul Biroului Permanent Teritorial al PNL Suceava, că doreşte să candideze la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Suceava, dar solicită ca la Conferinţa de alegeri să fie respectat Statutul partidului.

Potrivit unor surse participante la şedinţa BPT al PNL Suceava, în cadrul şedinţei s-a discutat despre organizarea Conferinţei judeţene de alegeri în PNL Suceava, mai mulţi membri fiind nemulţumiţi că au aflat din presă, prin declaraţiile preşedintelui organizaţiei, deputatul Alexandru Băişanu, că alegerile la nivel judeţean ar urma să fie organizate în data de 8 iunie.

În cadrul discuţiilor, Marius Ursaciuc, a spus că doreşte ca organizarea Conferinţei judeţene de alegeri să se desfăşoare cu respectarea prevederilor statutare şi ale termenelor prevăzute în Statut anunţând că doreşte să candideze.

El i-a informat pe membrii BPT că va cere lărmuri conducerii centrale a partidului privind data organizării alegerilor pentru conducerea organizaţiei judeţene PNL Suceava, mai ales că acestea trebuiau să se desfăşoare, la termen, în septembrie sau în octombrie.

Totodată, a fost luat în discuţie şi modul în care se vor stabili delegaţii la Conferinţa judeţeană de alegeri, existând nemulţumiri că organizaţii care au câştigat alegerile au delegaţi mai puţini decât organizaţii cu rezultate modeste, dar fidele actualei conduceri şi care ar beneficia de mai mulţi delegaţi.


Intră acum și în grupul de