Alex. BAISANU: Ceea ce s-a întâmplat la alegerile din organizaţia TNL e „o mare măgărie” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, este de părere că ceea ce s-a întâmplat la alegerile din organizaţia judeţeană a TNL, este „o mare măgărie”.

„Alegerile s-au desfăşurat încă de la început cu nerespectarea Statutului PNL”, a explicat Băişanu care a subliniat că a avertizat, la deschiderea conferinţei de alegeri, că 49 de organizaţii TNL din judeţ, constituite legal, nu au avut delegaţi în conferinţă, aceştia nefiind trecuţi în convocator.

El a arătat că aceştia au participat la şedinţă, fără drept de vot.

„Oamenii au participat la şedinţă, fără drept de vot, ceea ce nu este normal”, a mai spus Băişanu.

El a menţionat că după numărarea corectă a buletinelor de vot, ceea ce a ieşit în alegeri, se pare că nu a convenit conducerii TNL.

„După numărarea corectă a buletinelor, ceea ce a ieşit la vot se pare că nu a convenit, motiv pentru care au fugit cu toate documentele. Noi avem o filmare în care se regăsesc toate momentele conferinţei cu care vom demonstra exact ceea ce s-a întâmplat”, a mai spus Băişanu.

Sâmbătă, la Suceava, s-a desfăşurat Conferinţa judeţeană de alegeri TNL Suceava, candidaţi pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei fiind Cătălin Pintea şi Mihai Moraru.

După prima numărare a voturilor, Cătălin Pintea a fost anunţat câştigător cu 59 de voturi, în timp ce Mihai Moraru a obţinut 42 de voturi. După renumărarea voturilor însă, Mihai Moraru ar fi obţinut 67 de voturi, iar Cătălin Pintea, 40.

În acest context, delegaţia TNL care a supravegheat şedinţa, condusă de preşedintele TNL, deputatul Florin Alexe, şi din care au făcut parte mai mulţi vicepreşedinţi naţionali ai TNL, a luat toate documentele şi voturile exprimate şi a plecat din sală fără a oferi niciun fel de explicaţii privind validarea alegerilor.

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, care sesizase de la începutul şedinţei, mai multe nereguli privind organizarea, a spus că a fost filmată toată conferinţa şi va fi transmisă conducerii centrale a PNL.

Înainte de începerea votului, în discursul în faţa delegaţilor la şedinţă, Alexandru Băişanu declara că l-a „pus pe gânduri” faptul că nu a fost invitat în prezidiu şi sublinia că a fost deranjat şi de faptul că 49 de organizaţii locale TNL nu au fost înscrise în convocator.


Intră acum și în grupul de