Femeie de 65 de ani inselata cu 2600 lei de un fals avocat desi a fost avertizata de pericol


Intră acum și în grupul de

O femeie în vârstă de 65 de ani din comuna suceveană Putna a fost înşelată cu 2600 de lei de un fals avocat care a sustinut că îl va reprezenta din oficiu pe fiul ei care ar fi provocat un accident.

Femeia nu a stat prea mult pe gânduri și a trimis banii chiar dacă o oficianta de la bancă a avertizat-o că poate fi înşelată.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, femeia a reclamat Poliţiei din Putna, că vineri a fost înşelată de o persoană necunoscută care a apelat-o telefonic şi, sub pretextul că fiul ei a fost implicat într-un accident de circulație i-a solicitat să-i trimită suma de 2.600 lei, bani ce ar reprezenta onorariul pentru avocatul din ”oficiu”, iar ea a trimis această sumă de bani.

Femeia a fost sunată pe telefonul fix de un bărbat care s-a recomandat a fi fiul ei şi care i-a spus că a fost implicat într-un accident rutier, a suferit leziuni grave, fiind transportat de urgenţă cu un elicopter la un spital din Bucureşti. Acesta a implorat-o pe femeie să-l ajute după care i-a spus să vorbească cu avocatul său întrucât el nu mai poate vorbi.

Discuţia telefonică a continuat cu un alt bărbat care s-a recomandat avocatul fiului său şi care i-a cerut să-i trimită suma de 2600 lei, onorariul său.

Femeia a mers în municipiul Rădăuți la o bancă la care avea un cont de economii, a retras suma de 1.000 euro, din care a schimbat 700 euro, iar ulterior s-a prezentat la un ghişeu pentru a depune banii.

Deşi oficianta a atenţionat-o că ar putea fi înşelată, femeia a insistat să fie efectuat transferul de bani.

După efectuarea transferului de bani femeia a discutat telefonic cu fiul său care i-a spus că nu a fost implicat în vreun accident rutier şi şi-a dat seama că a fost înşelată.

Numai în luna mai în judeţul Suceava s-au înregistrat cinci cazuri de înşelăciune de acest gen prejudiciul depăşind 15.000 lei.


Intră acum și în grupul de