Flutur isi exprima ingrijorarea fata de intarzierea semnarii contractului pentru Aeroportul Suceava


Intră acum și în grupul de

Dezvoltarea economică şi socială judeţului Suceava şi a zonei depinde şi de modernizarea Aeroportului Suceava, susţine senatorul PDL de Suceava, Gheorghe Flutur, arătând că CJ Suceava a fost primul în atragerea de fonduri europene pentru acest proiectul de modernizare, reuşind să facă şi proiectul tehnic al lucrărilor. „Pentru atragerea investitorilor, pentru cei care lucrează în Spania, Italia sau alte ţări, pentru creare de noi locuri de muncă, avem nevoie de un aeroport modernizat. Lucrurile merg îngrijorător în ceea ce priveşte desemnarea unui câştigător la licitaţia de execuţie a lucrărilor prevăzute în proiectul tehnic”, a spus Flutur, vineri.

flutur, sahlean si mariuta

 El a menţionat că licitaţia a fost organizată în luna decembrie şi că au trecut deja şase luni fără să fie încă stabilit executantul lucrării. „Au trecut şase luni fără să se întâmple, din nou, nimic”, a spus liderul PDL.

 Gheorghe Flutur a subliniat că finanţarea europeană pentru modernizarea Aeroportului Suceava s-a obţinut prin efortul epuizant al echipelor de specialişti suceveni şi din ţară şi printr-o acţiune exemplară a decidenţilor din administraţia judeţeană şi că este îngrijorat că nu a fost încă stabilit executantul lucrărilor. „Contractul pentru execuţia lucrărilor aşteaptă încă să fie semnat şi acest lucru mă îngrijorează”, a spus Flutur.

Contractul de finanţare pentru modernizarea Aeroportului ”Ştefan cel Mare” din Suceava a fost semnat în noiembrie 2011 şi presupune mărirea pistei, modernizarea căilor de rulare, a platformei de îmbarcare şi construirea unui turn de control.  Proiectul are un buget total de 167.706.503 lei, din care 88.591.737 lei constituie finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională,67.483.238 lei reprezintă contribuţia de la bugetul de stat, iar finanţarea din partea beneficiarului este de11.631.528 lei.

 Perioada de execuţie a lucrărilor pentru proiectul menţionat este septembrie 2012 – martie 2014, fiind urmată de perioada de notificare a defectelor între martie 2014 – noiembrie 2015.

 La această licitaţie, desfăşurată în decembrie 2012, au depus oferte CBA Coop. Edile AP. CIC Compagnia Constr,  Construcciones Rubau, Corsan-Corviam Construccion,  asocierea Cyes Infraestructuras, Copasa, Victor Construct, asocierea Astaldi, Max Boegl, Vega 93, UTI Grup, Max Boegl Bau GMBH, asocierea FCC Construccion, General Construct, Loial Impex, asocierea Assignia Infraestructuras, Construccione Sanchez şi Sando, precum şi Aktor SA şi Tehnic-Asist. Comisia de licitaţie încă nu a anunţat câştigătorul licitaţiei.


Intră acum și în grupul de