Flutur catre Dragnea: „Si Bucovina este una dintre provinciile istorice, inclusa in nomenclatorul ONU”


Intră acum și în grupul de

În ultimele zile, puterea se răzgândeşte şi vorbeşte de mai mult de opt regiuni, a declarat, vineri, preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, făcând referire la declaraţia vicepremierului Liviu Dragnea care s-a pronunţat pentru o a noua regiune, Dobrogea.  „E un semn bun. Noi, de aici de la Suceava, aducem aminte Guvernului, vicepremierului Liviu Dragnea, că şi Bucovina este una dintre provinciile istorice, inclusă în nomenclatorul ONU”, a spus Flutur.

flutur cu coridoarele

 El a arătat că, respectând şi principiul istoric şi cel demografic, partea de est a ţării va putea avea două regiuni cu capitale în fostele capitale istorice, Suceava şi Iaşi. „Atunci putem lupta mai eficient împotriva sărăciei din această zonă şi putem respecta şi particularităţile şi trecutul fiecărei provincii”, a mai spus liderul PDL.

El consideră că în legătură cu regionalizarea ar trebui să fie întrebată şi populaţia judeţului Suceava, dar şi Biserica din Bucovina. „Socotesc că a venit momentul să fie întrebată şi populaţia, şi Biserica din Bucovina şi oamenii de cultură şi mediul universitar, care are foarte multe argumente în sprijinul a două regiuni în estul ţării, Moldova şi Bucovina”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Vicepremierul Liviu Dragnea, a acceptat în cadrul emisiunii „După 20 de ani” provocarea Ştirilor ProTV de a fi primul român care foloseşte aplicaţia de regionalizare a ţării, lansată de www.stirileprotv.ro.

Vicepremierul Liviu Dragnea a specificat clar că această hartă nu este una finală, ci reprezintă opţiunile sale de moment. El a bifat, pe lângă cele opt zone administrative, şi reşedintele acestora, Constanţa şi Tulcea ce ar trebui să formeze o regiune, iar Sibiul să fie capitala Transilvaniei Centrale, în dauna Braşovului.


Intră acum și în grupul de