COD PORTOCALIU de inundatii pe afluentii raurilor Suceava, Moldova si Bistrita

Datorită gradului de instabilitate accentuat, cu precipitaţii sub formă de aversă şi caracter torenţial, începând de vineri, ora 20.00 pe afluenţii râurilor Suceava, Moldova şi Bistriţa din judeţul Suceava, se instituie avertizarea de Cod Portocaliu, informează Prefectura Suceava, într-un comunicat de presă.

raul suceava

Sursa citată menţionează, totodată, că se menţine avertizarea de Cod Galben pe râurile Suceava, Moldova şi Bistriţa până sâmbătă, ora 10.00.

“Deoarece aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe afluenţii de grad inferior, au fost atenţionate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, să acţioneze în zonele de confluenţă a afluenţilor şi totodată în zona podurilor şi podeţelor de pe aceşti afluenţi. Trebuie luate măsuri de îndepărtare cât mai urgentă a resturilor vegetale sau deşeuri, pentru a se putea asigura  o secţiune de scurgere a apei”, a declarat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.

Vineri după-amiază, la cele 35 de posturi hidrometrice din judeţ, nivelurile principalelor râuri erau sub cota de atenţie, fiind prognozate creşteri în perioada următoare.