Senatorul Ovidiu Dontu, increzator ca proiectul de revizuire a Constitutiei va fi apreciat de electorat (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Președintele executiv al PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donțu, a anunţat joi că declanșează consultarea publică în județul Suceava privind proiectul de revizuire a Constituției. Parlamentarul social-democrat, care este membru al comisiei de revizuire a Constituției, a arătat, într-o conferinţă de presă, că atât la cabinetele pe care le are deschise, la primării și pe blogul său stă la dispoziția cetățenilor pentru a disemina proiectul de revizuire a Constituției.

Donţu a spus că procesul revizuirii Constituției este un proiect serios ce conține multe dintre propunerile cetățenilor și consideră că eliminarea traseismului politic este prima bornă pusă în actualul proiect de Constituție. El a mai arătat că a citit 15 constituții ale unor țări din lume și că au fost preluate din constituția Spaniei prevederile legate de regionalizare, cele de funcționare a instituțiilor din cea a Franței, iar din cea a Japoniei faptul că o persoană nu poate conduce singură un stat.

Întrebat despre avizul Consiliului Legislativ care a criticat multe din modificările propuse prin proiectul de revizuire, Donțu a spus că după ce va fi dezbătut și în comisiile juridice ale Parlamentului, proiectul de revizuire va avea o altă formă. Potrivit lui Donțu, Consiliul Legislativ are rolul de a verifica doar tehnica legislativă, nu și prevederile proiectului de revizuire.

Liderul social-democrat sucevean s-a arătat încrezător că acest proiect de revizuire a Constituției va fi apreciat de electorat. ”Pentru colegiul meu am curaj pentru un referendum cu peste 50 la sută prezență și va trece fără nici un fel de problemă. Nu știu cum se prezintă situația în alte zone ale țării”, a spus senatorul Ovidiu Donțu.


Intră acum și în grupul de