Senatorul Gheorghe Flutur s-a intalnit cu ambasadorul Israelului in Romania


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL Suceva, senatorul Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, joi, la Suceava, cu ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa Dan Ben-Eliezer. Ca urmare a inițiativei Excelenţei Sale, cei doi au purtat discuții pe teme de interes pentru județul Suceava, privind parteneriate şi colaborări în domeniile turismului, agriculturii şi industriei alimentare.

 flutur si ambasador israel 1

Gheorghe Flutur şi-a exprimat susținerea pentru continuarea proiectului de realizare la Siret a unui muzeu al istoriei evreilor din Bucovina şi de comemorare a victimelor Holocaustului. “S-a adus în discuție oportunitatea valorificării punților de legătură cu comunitățile din județul Suceava, având în vedere că din cei peste 400.000 de israelieni plecați din Romania, foarte mulţi provin din zonele Suceava si Rădăuți”, a arătat parlamentarul democrat-liberal.

 

Potrivit acestuia, turismul este un domeniu extrem de important. “In acest sens s-a discutat despre oportunități de afaceri în domeniu. Discuțiile imediate se vor axa pe intensificarea colaborărilor cu agenții de turism din zonele Haifa, Herzliya, Tel Aviv şi Ierusalim. Odată cu finalizarea modernizării Aeroportului Suceava, ar exista premisele deschiderii unor rute aeriene directe spre Israel”, a arătat Flutur.

 flutur si israel 2

El a adus în  discuţie potențialul important pe care județul Suceava îl are în domeniul produselor bio si tradiționale, şi consideră că Asociația Produs în Bucovina ar putea deschide magazine în Israel, având în vedere că astfel de magazine au fost deschise deja în Europa.

 

Flutur a precizat că în domeniul agriculturii si al industriei alimentare s-a punctat existenţa unei cereri pentru exportul produselor alimentare, în special al cărnii de vită si de oaie. Totodată, potrivit liderului PDL Suceava, o colaborare în privința gestionării resurselor şi a calității apei ar putea beneficia de expertiza specialiștilor israelieni. “Apreciindu-se colaborarea in domeniul medical, in prim-planul discuțiilor au fost aduse specializări precum dializa, cardiologia si pneumologia. In finalul discuțiilor s-a subliniat ca este foarte importanta dezvoltarea canalelor de comunicare si colaborare in care sa fie prezent mediul de afaceri si instituții reprezentative ale comunităților locale”, a mai arătat senatorul PDL de Suceava.


Intră acum și în grupul de