PDL Suceava:Echipa de handbal risca desfiintarea, propunem constituirea unei asociatie sportive care sa finanteze echipa


Intră acum și în grupul de

Consilierii municipali PDL Suceava anunţă că în şedinţa de săptămâna viitoare a Consiliului Local Suceava doresc să supună atenţiei problema Clubului Sportiv Universitatea Suceava, care se află în pragul desfiinţării ca urmare a unui raport al Curţii de Conturi ce instituie obligativitatea returnării unor sume de bani primite de acesta de la Consiliul Local Suceava.

Liderul grupului PDL din CL Suceava, Lucian Harşovschi, invită la această şedinţă pe toţi cei care iubesc acest sport şi persoanele interesate din cadrul clubului în vederea identificării unei soluţii pentru salvarea handbalului suceavean.

„Menționăm că și alte cluburi sportive din țară s-au confruntat cu probleme asemănătoare, însă municipalitățile au identificat soluții pentru salvarea activităților sportive respective. În acest sens, după analizarea modului de finanțare a altor cluburi sportive și după discuții avute cu reprezentanți ai handbalului suceavean, consilierii PDL propun constituirea unei asociații sportive care să aibă ca membrii fondatori consiliul local Suceava, Universitatea ,,Ștefan cel Mare” și foști antrenori și jucători de handbal care au contribuit la rezultatele bune ale actualului club, la care se pot adăuga și alte persoane fizice sau juridice care doresc să sprijine acest sport”, arată Harşovschi.harsovschi 2

El a arătat că această soluție respectă recomandările Curții de Conturi care cere ca organele administrației publice locale să nu aibă doar rolul de a finanța activitățile sportive, ci și acela de a participa direct la realizarea unor acțiuni, proiecte sau servicii de interes public local.

Această soluție propusă de consilierii PDL a mai fost aplicată și de alte municipalități, ultima dată de către municipiul Turda care s-a asociat cu „ASOCIATIA HANDBAL CLUB POTAISSA TURDA”, prin H.C.L. nr. 175/25.07.2013.

În anul 2013, Clubul Sportiv Universitatea Suceava a primit de la municipalitate doar 10% din suma aprobată de către Consiliul Local pentru handbalul suvevean, iar dorința PDL Suceava este ca sumă ramasa să constituie aportul de capital la constituirea noii asociații sportive, precum și cotizația municipiului pentru primul an de activitate a noii asociații. Ca și în celelalte situații similare din țară, noua asociație va prelua locul în campionat și palmaresul fostului club sportiv, susţine liderul grupului PDL din CL Suceava.

handbal odorhei

„Având în vedere faptul că mai multe persoane implicate în handbalul sucevean susțin că ar exista interese pe plan local pentru desființarea clubului și preluarea locului din campionat al acestuia de către o echipa din Vaslui sau una din Călărași, precum și pentru realocarea sumelor destinate inițial handbaluilui către alte proiecte, PDL solicită consilierilor locali indiferent de culoarea politică să participe la salvarea acestui sport la Suceava”, a mai declarat Harşovschi.

El susţine că în momentul de față există o echipă de hanbal masculin care a demonstrat că poate face performanță și un grup de antrenori și foști jucători care doresc să se implice pentru a ajuta acest sport să existe în continuare la cel mai înalt nivel la Suceava și ar fi păcat ca munca acestor oameni să se piardă din cauza unor interese meschine sau din lipsă de voință politică.

 


Intră acum și în grupul de