Aproape 50.000 de lei au fost incasati din vanzarea biletelor, la Festivalul de Arta Medievala de la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

La cea de-a VII-a ediție a Festivalului de Artă Medievală de la Suceava au participat 16.722 de persoane, din care 6.545 de copii plătitori, 8.235 de adulți plătitori, respectiv 1.992 de persoane care au avut acces gratuit, a declarat pentru NewsBucovina.ro, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

Potrivit acestuia, suma totală încasată se ridică la 49.056,5 lei. “Suma este mai mică decât cea de anul trecut având în vedere că la ediția din 2013 a Festivalului toate tarifele au fost reduse cu 25%. Relevanți sunt beneficiarii evenimentului și nu suma încasată”, a subliniat Ursu.

Directorul se declară mulțumit, în măsura în care și publicul participant, alcătuit din suceveni și turiști români și străini, a fost mulțumit. “La Suceava problemele inerente rămân în continuare spațiul și toaletele. Sperăm însă ca din 2014 să rezolvăm aceste aspecte. Mă refer pe de-o parte la șanțul de apărare care cel mai probabil din 2014 va întra în circuitul de vizitare și evident o serie de tabere și spectacole vor putea fi mutate acolo, iar pe de altă parte, avem în vedere finalizarea toaletelor din cetate. La ediția din acest an, Primăria municipiului Suceava ne-a sprijinit cu un număr de șase toalete ecologice”, a precizat directorul.

Gândindu-se deja la următoarea ediție a Festivalului de Artă Mediavală, Ursu a spus că dacă șanțul de apărare al Cetății de Scaun va putea fi introdus în circuitul de vizitare, foarte multe lucruri își vor găsi rezolvarea, existând posibilitatea de a fi invitate mai multe trupe medievale noi. “Pentru anul viitor avem în vedere cel puțin două trupe noi și un spectacol inedit de lupte pe cai. De asemenea, discutând de spectacolele pirotehnice, la anul vom încerca un spectacol de 20 de minute cu artificii medievale”, a concluzionat Emil Ursu.


Intră acum și în grupul de