Ioan Balan: Victor Ponta se tine de cuvant si sustine in continuare infiintarea regiunii Bucovina


Intră acum și în grupul de

Deputatul PDL de Suceava, Ioan Bălan, vicepreşedinte PDL pentru regiunea Nord-Est, a apreciat, într-un comunicat, că premierul Victor Ponta se ţine de cuvânt pentru înfiinţarea regiunii Bucovina.ioan balan

Deputatul democrat liberal sucevean a spus că premierul Victor Ponta a anunţat, de la Constanţa, înfiinţarea a zece regiuni faţă de cele opt care erau în proiectul iniţial şi că, în acest fel, acesta se ţine de cuvânt, susţinând şi regiunea Bucovina.

„Domnul Victor Ponta a făcut, la Suceava, promisiunea că sprijină „o regiune mică”, cu capitala la Suceava. Pentru noi, cunoscându-i poziţia din punct de vedere politic, cea de premier, luăm acest sprijin ca pe o decizie. În aceste condiţii, chiar dacă nu s-a spus care sunt cele două noi regiuni, noi ştim că vor fi Dobrogea-Constanţa şi Bucovina-Suceava”, consideră Ioan Bălan.

Vicepreşedintele PDL a mai arătat că deşi este o acţiune susţinută intens de PDL, recunoaşte că USL şi Victor Ponta sunt cei care pun în practică acest proiect.

„Când ai în Parlament peste 70 la sută  îţi poţi permite să te ţii de cuvânt, aşa cum o face şi domnul Victor Ponta, premierul României. Îmi exprim încrederea ca această acţiune să se înscrie în şirul celor care îi aduce pe toţi parlamentarii suceveni, indiferent de culoarea politică, la un vot comun în Parlament”, a mai spus Ioan Bălan.

Premierul Victor Ponta a declarat, în urmă cu două săptămâni, când s-a aflat la Suceava, că sprijină înfiinţarea regiunii Bucovina, mai ales că a copilărit în această zonă.victor ponta 3

Varianta cu zece regiuni a fost discutată vineri de conducerea PSD, dar şi în USL au fost tatonări pe acest subiect, a declarat premierul Victor Ponta, copreşedinte al Uniunii.
”Varianta cu zece regiuni am discutat-o în PSD, dar trebuie să discutăm şi în USL. Ca să fim sinceri am tatonat puţin lucrurile la nivelul USL-ului, dar eu vreau să discutăm şi cu UDMR, şi cu PP-DD, şi cu PDL, cu toate forţele din opoziţie pentru că proiectul regionalizării nu este doar un proiect al USL, este un proiect al României şi sunt dispus să mă aşez la masă cu absolut toată lumea”, a afirmat premierul Ponta, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD de la Mamaia.

 

 


Intră acum și în grupul de