Semnal de alarma tras de parlamentarii PDL de Suceava in preajma inceperii noului an scolar


Intră acum și în grupul de

Parlamentarii suceveni ai PDL, respectiv senatorul Gheorghe Flutur şi deputaţii Ioan Bălan şi Sanda Maria Ardeleanu, trag un semnal de alarmă cu privire la “degringolada” în care se află învățământul sucevean la început de an școlar.

balan cu flutur si ardeleanu

Într-un comunicat de presă transmis de aceştia se arată că „mii de elevi, mii de părinţi încep cel  mai sărac an şcolar, în condiţii igenico-sanitare mai proaste ca niciodată. Constatăm că şi de data aceasta aşteptările populaţiei au fost înşelate de mesaje mediatice frumos ambalate, dar care ascund găunoşenia fără precedent a unei guvernări ce beneficiază, încă, de cel mai mare suport popular”.

Potrivit parlamentarilor PDL, în judeţul Suceava, din cele 822 de unităţi şcolare, sunt autorizate sanitar doar 223, ceea ce înseamnă că  73 la sută din unităţile de învăţământ sunt neautorizate pentru anul şcolar 2013-2014.

 Totodată, în comunicat se menţionează că statistica IŞJ Suceava „este una neagră” şi atunci când vine vorba despre acoperirea judeţului cu microbuze şcolare, fiind un deficit de 31 de microbuze.

 „Investiţiile sunt stopate, iar lipsa unei susţineri de la Guvern a făcut ca anul acesta să nu se aloce nici un leu pentru construcţia sau pentru refacerea şcolilor şi grădiniţelor din judeţ, mai mult, există cazuri de unităţi finalizate dar care nu sunt predate autorităţilor locale deoarece nu au fost onorate plăţile contractuale constructorilor. Unde sunt faptele din spatele vorbelor din vara trecută?”, se întreabă semnatarii.

Parlamentarii PDL suceveni mai arată că la această situaţie se adaugă rezultatele dezastruoase de la cele două sesiuni de Bacalaureat, de la examenele de titularizare şi de la alte concursuri, iar lipsa de viziune a Ministerului Educaţiei, care a făcut anunţuri ce confirmă haosul creat de o contra-reformă criminală şi politizarea profundă a sistemului, se poate spune că, odată cu elevii, părinţii şi dascălii, învăţământul traversează cea mai neagră perioadă din istoria sa post-decembristă.

„Unii trâmbiţează în continuare, uitându-se cu făţărnicie în ochii tinerilor pe la şcoli de vară, susţinerea lor. Cum o vor face dacă până acum nu au făcut nimic? Avem încă puţin timp pentru a salva ceea ce se mai poate salva în acest moment. Solicităm tuturor instituţiilor de resort, Ministrului Educaţiei, administraţiilor judeţene să se trezească şi să-şi respecte cuvântul dat. Stimaţi Guvernanţi, nu vă jucaţi cu Educaţia pentru că greşelile se vor întoarce împotriva dumneavoastră”, se mai arată în comunicatul parlamentarilor PDL de Suceava.


Intră acum și în grupul de