Flutur: USL sa ia mana de pe Camerele Agricole si sa nu le politizeze. Fermierii pot sa-si faca alegeri singuri


Intră acum și în grupul de

Liderul PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că Guvernul actual a modificat, pe ascuns, legislaţia pentru a politiza şi Camerele Agricole.

Într-un comunicat de presă, Gheorghe Flutur a spus că în organizarea alegerilor pentru Camerele Agricole există lipsă de transparenţă şi că se încearcă politizarea acestora.

„Doar prefectul şi directorul Direcţiei Agricole par a fi singurii care ştiu ce şi cum se vor desfăşura aşa-zisele alegeri. Solicit USL să nu confişte o organizaţie care este a populaţiei care derulează activităţi în agricultură şi industrie alimentară”, arată Flutur.

flutur motiune blaga 1

El a adăugat că Guvernul USL a modificat Legea Camerelor Agricole prin Ordonanţă de Urgenţă, fără consultarea fermierilor şi că legea a fost mutilată şi s-au creat premisele politizării şi crede că dacă USL continuă să procedeze în continuare la fel Camerele Agricole nu vor fi ale fermierilor ci vor fi structuri politizate, ale USL şi ale Guvernului.

Gheorghe Flutur a mai declarat că ţinând cont de gravele ingerinţe în constituirea unei structuri neguvernamentale, solicită USL să ia mâna de pe Camerele Agricole şi să renunţe la mascarada acestor alegeri.

„Procedurile privind alegerile trebuie reluate şi organizate de reprezentanţii fermierilor. Alegerile trebuie să aibă loc fără amestecul politicului, fermierii au dreptul şi sunt capabili să organizeze alegeri democratice pentru Camerele Agricole”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

 


Intră acum și în grupul de