Nechifor: „Flutur e ca soldatul japonez care, multi ani dupa incheierea razboiului, inca se mai bate cu cineva”


Intră acum și în grupul de

Catalin Nechifor 3

Conferinta de presa

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„In ultima perioada vad o abordare de gen Petrica si lupul la dl Flutur. Extrem de multe cerinte, vorba goala si minciuni. Am aici un dosar consistent cu ce a spus el timp de un an si vreau sa dovedesc ca e de fapt doar gargara si demagocie. Ii dau un sfat: incepe sa devina necredibil.

Devine o poveste cu Flutur si lupul tot ce zice el. Spunea in august 2012 ca va fi o criza politica si scadere economica. Nu a fost criza si e crestere economica. Tot timpul face apel la razboi. Cu cine se mai bate? Am tot demonstrat ca nu ne luptam cu nimeni si nu raspundem la atacuri joase. Flutur e ca soldatul japonez care,  multi ani dupa incheierea razboiului, inca se mai bate cu cineva, cu carabina la umar. Sa mearga la MMA, la K1, sa isi consume energia. Nimeni la CJ nu a spus ca se iau decizii doar politic, ca in trecut in perioada Flutur.

Lucrarile mari ale judetului continua si se apropie de finalizare. Flutur strange semnaturi pentru Suceava- capitala de regiune. Unii doar zic pe subiectul asta, politicianist ca Flutur. E simplu sa tot combati cu gura. Noi am demonstrat ca am fost echilibrati si, personal, am facut tot posibilul pentru Suceava-capitala.

El a fost la Radauti doar cu cativa prieteni din  PDL, cerc inchic si doar atat a facut pentru regiunea Bucovina cu capitala la Suceava. Ioan Balan, de la PDL, care e vicepresedinte pe regiunea de NE la partid si sustine regiunea de NE, acum e in incompatibilitate cand cere regiunea la Suceava.

Poate ar trebui sa se decida si sa spuna ce anume sustine. Dar nu vreau sa mai cer nimic de la PDL.

L-am insarcinat pe Flutur sa se ocupe cu promovarea ideii de regiune in teritoriu. Au trecut doua luni de atunci, a fost in concediu, inteleg, dar nu a facut nimic. As fi asteptat un soi de informare, macar un telefon, un mail, ceva. Nu a venit nimeni pe aici, nici el si nici Balan. Tot combate ca un caine cu batul in gard. E clar ca nu putem avea regiune doar cu judetul Suceava. Ar trebui sa ii convingem pe cei din Neamt si Botosani. De la ei nimic concret, doar gargara, atacuri sterile. Daca el crede ca aceasta perioada nu trebuia fructificata, se inseala. Noi la Mamaia, in CEX la PSD s-a vorbit de un alt fel de concept.

Asta nu inteleg Balan si Flutur. Regiunea nu poate fi facuta decat la modificarea Constitutiei. Pana atunci, nu e cazul. Trebuie sa ii mai explicam lui Flutur pana o sa inteleaga cu regiunea, cu consiliul de dezvoltare regionala. E in Parlament, meritat sau nu, sunt totusi un vot si e o decizie politica ce trebuie luata.

Eu am vorbit si cu ai mei din Botosani. Sa o faca si el cu ai lui. Daca mai sta mult  deoparte si tot arunca cu pietre, nu face nicio treaba. Sa o lase deoparte. Am vrut sa demonstrez cu acest dosar ca tot ce spune Flutur e doar minciuna si nimic fundamentat. Ultima e cu anuntarea cu nerv ca se inchid spitale. Nu numai ca nu s-au inchis, ba din contra, s-au dat bani. Lucrurile trebuie spuse asa cum sunt. Conceptul de Flutur si lupii se probaga.

Vine toamna si sunt destule proiecte pe care incercam sa inchidem parte din santiere. Sunt interesat doar de lucrari de calitate si de investitii corect realizate. Nu vrem tam-tam si taieri de panglici. Exact ca in cazul podului de la Roscani pe care acum se circula si e bine venit.

Ce am vorbit cu premierul a fost ca Falticeni trebuie sa devina o sectie externa a Spitalului Judetean Suceava. Ca sa avem o colaborare foarte eficienta si astfel sa reducem costurile mult. Uitati cazul cu cei din Radauti internati de urgenta de care nu stiam mai nimic de la cei de la DSP Suceava.

Nu puteam lua legatura cu Radautiul si Slava Domnului ca nu a fost nimic grav la Dagida ca sa vedem ce putem face in cazul lor. Am la Spitalul Judetean aparatura pe care e praf de un deget. Nu o pot da la Falticeni, sau la Humor, daca nu e in subordinea mea.”


Intră acum și în grupul de