Nechifor: „Chiar daca suntem tributari unei crize financiare externe, castigul major cu USL este linistea”


Intră acum și în grupul de

nechifor la scoala de vara TSD

Deputatul Mihai Sturzu, senatorul Nicu Bereanu, fostul senator Mirela Adomnicai, primarul municipiului Campulung Moldovenesc, Mihaita Negura, si presedintele PSD Suceava, Catalin Nechifor, participa la Scoala de vara a TSD Suceava.

Presedintele PSD Suceava, Catalin Nechifor:

„Am avut sansa sau nesansa unor guvernari care au facut ceva pentru Romania. Pana acum, coalitiile la guvernare nu au fost pozitive. Toata lumea credea ca existau premise ca USL sa nu aiba consistenta si sa nu poata guverna. Iata inca ca de anul trecut s-a reinstalat linistea politica.

Simt ca nimeni nu isi va mai permite sa faca prostiile pe care le-a facut PDL la guvernare. Aroganta, decizii luate in direct la TV si hotarari cu impact grav la cetateni. Am vazut ca stabilitatea a inceput sa se cladeasca. Chiar daca suntem tributari unei crize financiare externe, castigul major cu USL este linistea. Ne asteapta un an cu doua runde de alegeri.  Sa vedem ce transmitem la anul si ce teme abordam ca batalia politica sa nu fie sterila si sa se faca prin ura. Vrem sa dam semnalul ca suntem o tara europeana, a tinerilor, o tara social-liberala.”

Mihaita Negura, primar Campulung Moldovenesc:

„E o onoare ca Scoala PSD se tine la noi. Vreau sa va simititi bine aici. Felicitari pentru organizarea acestui eveniment politic important pentru Campulung.”

Neculai Bereanu, senator PSD de Suceava:

„E a treia oara cand organizam pe acest colegiu Scoala PSD. Am tinut sa fie anul acesta la Campulung pentru ca e un oras drag mie, dar oricine trece pe aici se va indragosti de zona. Sper sa putem tine urmatoare scoala chiar la partia de schi.

Gavril Mirza, deputat PSD de Suceava:

„A devenit o traditie si e meritul lui Catalin Nechifor ca anual se tine aceasta scoala. Ma bucur sa vad atatia tineri aici si ca suntem colegi care gandim la fel si urmarim acelasi scop, sa slujim cetateanul. Politica se face greu si a devenit o stiinta. Politica se face cu pasiune, dar nu cu patima. Nu cum a facut Flutur cand a pus mitocania pe post de politica si a invrajbit oamenii. E anormal ce se intampla intre Basescu si restul care facem politica. Sunt sigur ca peste timp, unii vor merge mai departe. Am exemple de oameni pe care le-am promovat.”

Tiberiu Avram, redactor-sef Monitorul de Suceava:

„Una dintre marile probleme ale oamenilor politici e relatia cu presa. Presa e buna cand te lauda si cand aceeasi presa nu te lauda, devine brusc meschina si face jocuri de culise. Lucrurile nu sunt chiar asa.”

Mihai Sturzu, deputat PSD:

„Nu exista in lumea asta partener mai important decat presa. Daca exista vreo lupta intre politica si presa, e clar cine castiga, presa. La baza bazelor, stanga spune asa: toti oamenii sunt egali. Asta e premisa de baza. Asta spunem noi. Ce spune dreapta? Nu toti oamenii sunt egali. Si asta e corect. Si de aici inainte masurile de stanga. Daca se naste un copil undeva, e corect ca el sa aibe acces la toate utilitatile? Este si asa trebuie sa fie. Cand ai lasat societatea, la baza, oamenii fara bani, ia-ti adio de la ala cu chiosc, cu distributie chiar si de la ala cu Lamborghini. Asta a facut Basescu, a luat banii de la oamenii multi si cu venituri putine. Avem sansa ca oamenii care conduc acum tara au inteles si au reintregit salariile si pensiile.

Fatidicul an 2007. Eu in acel an nu cunoasteam coafeza care sa nu aiba Audi A4 sau shawormerist care sa nu aiba BMV. A venit atunci moda cu creditele. Toti luau credite si isi luau vile, iahturi. Cei cu bani putini luau si ei un TV nou, un frigider. Noi am luat bani din banci ca sa le cumparam celor din Vest bunurile. Sa vina furtuna, fratilor. Dreapta se coaguleaza, ati vazut-o pe Udrea in chiloti, MRU umbla prin tara. Au inceput ceva si trebuie sa tinem cont de ei. Noi, in schimb, am schimbat destinele unor judete si a unor orase. Exista 3 locuri in tara unde nu credeam ca facem ceva. Sectorul 3, Craiova si Suceava.”

Sorin Avram, administrator Radio Top Suceava si redactor-sef la saptamanalul „Jupânu’ „:

„Sa nu uitati ca ati castigat alegerile pe un val de nemultumire foarte mare. Sa nu cada PSD in capcana PDL si sa nu mai comunice. Cu cat trece timpul si se obisnuieste cu puterea, se obisnuieste tot mai greu cu comunicarea. Daca nu isi va revizui atitudinea, va avea soarta PDL.”


Intră acum și în grupul de