Proiect depus de consilierii PDL suceveni la primarie in vederea salvarii echipei de handbal


Intră acum și în grupul de

Un proiect de asociere între municipiul Suceava și Universitatea “Ștefan cel Mare” în vederea salvării echipei locale de handbal a fost depus, vineri, la Primăria Suceava de către grupul PDL din Consiliul Local Suceava. ”Acest proiect vine în sprijinul susținerii echipei sucevene de handbal care astăzi  a fost abandonată de către cei care, până mai ieri, se arătau susținătorii infocați ai acesteia. Am auzit decidenți politico-administrativi care și-au arătat cu entuziasm sprijinul pentru unele echipe sportive din județul Botoșani, manifestând în același timp, o extremă reticiență față de echipa suceveană de handbal care ne-a făcut de atâte ori mândri și care a reprezentat cu cinste municipiul Suceava în țară și în afara ei”, a declarat lideru grupului consilierilor democrat-liberali, Lucian Harşovschi.

lucian harsovschi 2013

El a precizat că acest proiect a fost discutat în ședința deliberativului local din data de 29 august fară să se fi aflat însă pe ordinea de zi şi s-a hotărât, atunci, cu votul unanim al consilierilor prezenți, ca proiectul să fie înscris pe ordinea de zi a ședinței extraordinare din 12 septembrie.

În calitate de lider al consilierilor locali PDL din municipiul Suceava Lucian Harșovschi face un apel către toți membrii deliberativului local, fără a ține cont de culoarea politică, să fie alături de echipa de handbal în calitate de reprezentanți ai celor pe care această echipă i-a făcut fericiți. ”În acest demers avem alături Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava care a înscris luni, 2 septembrie, echipa în Liga Națională de Handbal și își dorește să fie partener în acest proiect de salvare a singurei echipe sportive care a făcut constant, în ultimul timp, cu adevărat performanță la Suceava”, a precizat liderul consilierilor locali PDL.

Harșovschi a mai ținut să sublinieze că proiecte de asociere similare funcționează cu succes și în alte localități din țară primind avizele de legalitate din partea prefecturilor și a Curții de Conturi.

 Consilul de Administrație al Universității ”Ștefan cel Mare” a aprobat în ședința din 3 septembrie participarea instituției de învățământ superior ca membru fondator la înființarea Asociației Handbal Club Universitatea Bucovina Suceava.


Intră acum și în grupul de