Baisanu este hotarat sa faca ordine cu membrii din organizatie care nu respecta disciplina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, joi, că după alegerile interne din organizaţie, din 5 octombrie, va fi instaurată ordinea şi că nu va mai permite nerespectarea disciplinei din partid.

El a arătat că, de exemplu, la şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL Suceava desfăşurată miercuri au lipsit deputaţii Dumitru Pardău, Radu Surugiu şi Constantin Galan, care fac parte dintr-un grup contestatar al său.

„Aşa e când în organizaţie eşti obligat să primeşti cetăţeni veniţi din altă parte din ţară şi de la alte partide”, a spus Băişanu făcând referire la deputaţii Dumitru Pardău şi Radu Surugiu.

„Evident va trebui să facem odată pentru totdeauna ordine. Nu putem tolera la infinit oricât de deputaţi ar fi ei. A fi deputat nu înseamnă să ai alte drepturi decât alt membru. Cu cât ai o funcţie cu atât trebuie să fii mai mult la dispoziţia partidului”, a continuat liderul PNL Suceava.

El a arătat că pentru eliminarea suspiciunilor legate de organizarea alegerilor din 5 octombrie a cerut conducerii centrale să trimită la Suceava o comisie care să dea girul acestor alegeri.

Băişanu a spus că în ceea ce priveşte norma de reprezentare, contestată de unii dintre membrii din organizaţie, s-a stabilit ca la aceste alegeri să fie peste o mie de delegaţi.

Astfel, vor exista 250 de reprezentanţi din judeţ care sunt din Delegaţia Permanentă Teritorială şi alţi 576 de delegaţi, din norma de reprezentare de zece la sută din numărul de membri înscrişi de 5760, iar pentru eliminarea oricărei suspiciuni a propus ca norma oferită drept bonus pentru rezultate electorale să fie calculată la Bucureşti.

Dintre delegaţi vor putea face parte membrii care au cel puţin trei luni vechime înainte de data alegerilor, iar înscrierile la preşedinţia partidului se fac cu maxim 48 de ore înainte de data alegerilor.

„Am emoţii, dar nu pentru mine ca şi candidat, ci am emoţii ca acest eveniment să fie unul bine organizat în urma căruia PNL să iasă întărit şi din raţiunea de a alege cei mai buni lideri care au dovedit că pot munci pentru PNL”, a spus Băişanu.

El a făcut un apel la unitate şi înţelepciune şi ca imediat după alegeri să fie formată o echipă şi să fie atraşi oamenii valoroşi pe care îi are PNL care să îl promoveze pe Crin Antonescu pentru a ajunge preşedintele României, ceea ce ar reprezenta o evoluţie corectă şi normală în USL.

Băişanu a recunoscut că s-a gândit ca pentru a linişti spiritele în organizaţie să demisioneze din funcţie până la alegerile interne, dar că a evaluat că „nu îţi părăseşti casa unde locuieşti şi munceşti doar pentru că cineva îţi spune că nu eşti demn”.

„Voi face exact ce am făcut până acum cu demnitate şi respectând statutul PNL”, a spus Băişanu care a transmis că PNL nu e societate de lansare de forţă de muncă.


Intră acum și în grupul de