Acasă Politica LIVE: Intalnirea de la sediul PNL Radauti

LIVE: Intalnirea de la sediul PNL Radauti


Intră acum și în grupul de

 

Dan Mironiuc, presedintele PNL Radauti, a sosit la sediul PNL si a salutat pe cei prezenti la conferinta de presa anuntata la partid pentru ora 14.



„Domnule Galan, puteam si eu sa fiu anuntat de ce aveti de gand sa faceti aici. Macar asa de complezenta sa fi fost anuntat. Pe cine sa aleg? Pe dl Carcalete care a vandut pana acum de 4 ori partidul, pe cine sa alegem dle Galan? Despre ce e vorba aici?”, a spus Mironiuc.

Presedintele Dan Mironiuc este surprins si discuta cu cei din sediul PNL despre conferinta de presa anuntata fara stirea sa.

Deputatul Constantin Galan sustine ca nu e vorba de conferinta de presa, ci doar de o discutie intre membrii PNL.

Dan Mironiuc: „Dle Carcalete, sa nu uitati ca scaunul pe care stati e scaunul meu. V-am mai spus lucrul asta acum 4 ani.”

Constantin Galan: „Haideti sa discutam, totusi, ca suntem impreuna aici. Totusi, suntem oameni si la urma urmei asta e.”

La sedinta cu presa sunt prezenti primarul oraşului Gura Humorului Marius Ursaciuc, deputatul Constantin Galan,Petru Carcalete, Tiberiu Prodan, Adrian Popoiu, Brîndusel Nichitean si viceprimarul orasului Radauti.

Mironiuc a cerut cuvantul de la deputatul Galan, insa acesta din urma a refuzat dialogul si a cerut sa poarte o discutie cu presedintele mai tarziu.

24 de membri ai PNL sunt prezenti la intalnirea de la sediul PNL Radauti.

Constantin Galan: „Nu vrem sa ne dam la picioare sau sa ne atacam. Eu, personal, nu vreau sa atac pe nimeni. Vrem sa aratam ca cei care suntem aici il sprijinim pe Ursaciuc la presedintia PNL si o functie in BPJ si pentru a se inscrie intr-una din curse in viitorul birou. Astepta poate mai apar surprize. Pana joi, la ora 10.30, se mai pot depune candidaturi.”

Petru Carcalete: „Am fost la 3 sedinte a BPJ si am constatat ca Biroul e rupt in doua si orice decizie se ia, rezultatul e 14 la ceva. Am constatat ca democratia lipseste cu desavarsire. Oamenii au pareri diferite si spusele fiecaruia trebuie analizate cu mare atentie. Cand un grup compact ia hotarari impotriva tuturor nu pot fi de acord cu asa ceva. Voi candida la BPJ si ma voi alatura acestei echipe. Nu e exclus sa candidez si eu. Sunt o sumedenie de decizii nestatutare la nivel de BPJ. Cum ar fi data alegerilor la nivel de judet care a fost infirmata de cei de la Bucuresti.”

Marius Ursaciuc:  „Va dau eu exemple multe. Norma de reprezentare pentru alegeri, in care vorbim de 10 % din membrii care teoretic exista sau nu. O comuna ca Adancata, de exemplu. Pentru cei care au primari, s-a mai dat un bonus de 3 delegati. Atat. Humorul, care am obtinut cel mai mare scor la europarlamentare si cel mai mare numar de consilieri, sa aiba 19 delegatie si 5 de drept, iar Adancata tot 19. Exemplele pot continua. Lucrurile astea pot fi vazute. Sunt colegi care isi anunta candidaturile intr-un viitor Birou si nu e cazul sa facem scandal. Nu e un atentat la ceva. Nu e imoral sau nestatutar sa candidezi la o functie. Cei de la Radauti isi asuma un lucru. Ne-am asumat niste principii clare care ne-au adus la aceeasi masa. Nu ne este bine, si nu personal nu ne e bine. Ne-am asumat niste lucruri in fata oamenilor. Dorim respect. Am cerut numar de delegati. Cica e secret. Nu am primit de la secretariat nimic si sunt vicepresedinte al PNL din 2002. Au fost multi presedinti si mi-am asumat rolul de a-l sprijini atat in Birou cat si prin rezultate.

Acum discutam despre lucruri pe care le aflu in presa. Aflu de numiri la deconcentrate din presa. Eram la masa cand s-a votat o lista. Ii anunt pe toti ca nu facem altceva decat sa facem o oferta de principii, unde fiecare zona trebuie implicata.

Ne-am asumat in scris sa desemnam candidatii pentru deputati intr-o luna de aici inainte. Si oamenii sa se comporte ca atare. Vom avea 10 deputati si 4 senatori si nu ii schimba nimeni. Dupa 3 ani va exista, doar confirmarea ca si-au facut treaba sau nu. Am demonstrat ca performanta se face cu un grup unit de principii si nu interese. Nu Ursaciuc este izbavirea. Eu am incercat sa fiu liantul si sa vad daca exista si o opinie bazata pe principii.

Mergem pana la capat pentru a demonstra ca PNL nu se multumeste nici cu locul 49 sau 23. Singura solutie e sa te poti duce la Bucuresti si sa bati cu pumnul in masa ca premiant. Nu am plecat la PDL tocmai pentru asta. Ce nu a reusit Mirza sau Flutur, nu cred ca Baisanu sa reuseasca.

Un liberal l-a sustinut pe Baisanu. Nu am fost intrebat atunci de ce un liberal sustine un om venit de dincolo. Trebuie acuzat consumul de alcool. Trebuie infierat, dar un betiv nu poate face asta. Trebuie acuzata lipsa de moralitate, dar de catre un moral. Deputatul Pardau are vechime in PNL un pic mai are decat Baisanu. Senatorul Prodan are vechime mai multa decat Baisanu. Ii respect pentru  anii multi petrecuti in PNL. Philip Rozopol, fost presedinte, nu poate candida ca nu are cotizatia pe 3 zile platita. Un lucru e cert. Se incearca sa se castige niste alegeri pentru ca nu exista alt candidat. In grupul asta de oameni care cred in principii sunt cel putin 10 care sunt mai buni ca presedinte al PNL. Am in posesia mea candidaturile la presedinte a tututor oamenilor care si-au anuntat apartenenta la grupul Ursaciuc. Avem cel putin 30 de oameni care si-au asumat in scris.

Nu exista omul providential. Discutam despre o alternativa de grup in fata alternativei personale. Cred cu tarie ca apartenenta la un grup o dau relatiile interumane. Oamenii pleaca atunci cand le sunt incalcate principiile. Cu siguranta, maine, vor exista mai multe candidaturi la presedintie.

Daca nu voi fi votat, imi voi asuma doar Gura Humorului si rezultatele de aici. Prima mea reactie a fost sa imi dau demisia din BPJ. Prezenta mea in BPJ a insemnat sedinte de 5 ore. In afara de statutul de cotizant aflam din presa ce se face si legitimam prin pasivitate modul asta de a face politica.

Si eu sustin candidatura lui Baisanu la presedintie, dar nu o votez. La fel ca mine sunt multi oameni.

Baisanu, prin modul in care a facut campanie publica in presa, si in momentul in care vorbim de un presedinte care isi ataca virulent 3 deputati pe diverse motive si o face in presa, iti ataci toti vectorii de imagine cu care puteai obtine rezultate, pe mine ma face sa cred ca ii va fi greu sa le explice oamenilor ca el e cel care ii va apara si respecta. Ca si cum te-ai certa cu nevasta si faci apoi conferinta de presa si spui ca e de moravuri usoare. Datoria mea e sa ii protejez pe toti cei din PNL si sa ii aparam. Sunt linistit. Tot scandalul s-a mutat de la Bucovina TV la PLus TV, inainte era doar intr-un singur loc. Nu aflam noutati. Se va confirma ca cel mai grav e ca una sa spui si alta sa faci.  Noi aici suntem uniti. Cu siguranta, imi depun pana maine candidatura la presedintia PNL Suceava. Din iunie, mi-am depus-o in fata liderului national al PNL.”

Adrian Popoiu: „Desi am auzit multe vorbe mai putin frumoase, candidez la o functie in filiala judeteana si in BPJ si daca va fi si vicepresedinte cu atat mai bine. Principalul meu obiectiv in BPJ este ca vreau ca experienta mea sa o pun in slujba partidului si mai ales pentru alegerile din 2014. Sper sa avem rezultate foarte bune pe viitor. Rezultatele nu le putem obtine fara sa avem o echipa unita si puternica si alcatuita din oameni maturi. Dintre delegatii de la Siret peste 98 % voteaza cu Marius Ursaciuc.

Mironiuc: „Ati intrat abuziv in birou si nu inteleg asta. Cheia o are doar secretarul si de abia acum 5 minute a venit la sediu. Nu stiu cum sunteti toti aici.”

Galan: „Nu e normal ca toata lumea sa gandeasca la fel. Sunt oameni cu alte optiuni. Sunt membri care vor vota dupa cum doresc. Spun eu ca intr-un bilant, majoritatea va vota de partea in care suntem azi. Este degraba sa estimam. Am stat de vorba cu colegii consilieri care sunt oameni si voteaza.”


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version