Băișanu îl bate pe Ursaciuc la o diferență de 300 de voturi


Intră acum și în grupul de

Deputatul Alexandru Băişanu a fost reales, sâmbătă, preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Suceava, pentru a doua oară consecutiv, el obţinând 583 de voturi în timp ce contracandidatul său, primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a fost votat de 285 de delegaţi.

Interesant este faptul că în cursa pentru funcţia de preşedinte şi-a înscris candidatura şi primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, care a făcut parte din echipa lui Marius Ursaciuc pe pliantele de prezentare ale acestuia, dar care s-a retras din cursă în timpul conferinţei de alegeri.

pnl

Cum însă numele său a rămas pe buletinul de vot Adrian Popoiu a fost votat de cinci delegaţi, un vot fiind acordat chiar de Marius Ursaciuc, duă cum avea să recunoască acesta din urmă la conferința de presă ce a urmat alegerilor.

Marius Ursaciuc a declarat că a votat cu Adrian Popoiu arătând că prefera să piardă alegerile dacă pentru a fi preşedinte era necesar votul său.

Alegerile pentru șefia PNL Suceava au suscitat un foarte mare interes, mai ales după ce în cursă și-a anunțat intrarea primarul de la Gura Humorului, Marius Ursaciuc, care a fost sustinut de 3 din cei 4 parlamentari ai PNL Suceava, Dumitru Pardău, Radu Surugiu si Constantin Galan.

Conferința de alegeri s-a desfășurat la Casa Culturii din Suceava, în prezența a peste 900 de delegați și într-un frig care i-a făcut pe mulți dintre invitații din afara județului să reclame lipsa unui spațiu propice unor astfel de manifestări în municipiul reședință de județ.

Deși echipa lui Marius Ursaciuc a sperat până în ultima clipă că poate produce surpriza balanța s-a rupt în mod evident după discursurile europarlamentarului Norica Nicolai si a presedintelui PNL Botoșani, Florin Țurcanu, discursuri extrem de pozitive la adresa echipei lui Alexandru Băișanu.

pnl

Cu însă omul care teoretic ar fi trebuit să fie de partea lui Marius Ursaciuc, vicepreședintele la nivel național, Varujan Vosganian nu a făcut nici un gest în a-l susține public pe acesta iar președintele CJ Iasi, Cristian Adomniței a iritat mai  mult atmosfera cu discursul său, oferindu-i posibilitatea lui Băișanu să ceară ”eliberarea PNL Suceava” de sub tutela PNL Iași, balanța s-a înclinat în favoarea deputatului Băișanu.

Acesta s-a dovedit a fi mai inventiv in discursul său și mai proaspăt în abordare pe când Marius Ursaciuc a reluat obsesiv discursul si temele din campania internă care rulau in continuu de altfel si pe un spot electoral in holul de acces spre sala de ședință.

Aceasta și imboldul dat de conducerea centrală a PNL de a recompensa pe cei ”care au fost aproape de partid la greu”, referire făcându-se direct la o parte dintre susținătorii lui Ursaciuc care provin din PDL, după ce în prealabil fuseseră în PNL au condus la un scor net în favoarea lui Alexandru Băișanu.

 

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat după anunţarea rezultatului votului că indiferent de luptele interne din partid toţi membrii organizaţiei trebuie să fie acum uniţi.

pnl

„Am trecut un examen şi aveam nevoie amândoi de acest examen şi eu şi Marius Ursaciuc pentru a fi confirmaţi în lupta internă. Trebuie să ne unim forţele pentru că uniţi ne vom manifesta ca un mănunchi care să poată mătura pe toţi cei care ne vor răul”, a mai spus Băişanu.

El a mai declarat că diversitatea de opinii din PNL scoate în evidenţă faptul că în partid există democraţie.

La rândul său, Marius Ursaciuc l-a felicitat pe Alexandru Băişanu şi a subliniat că de la Gura Humorului va demonstra că liberalii îşi vor face datoria.

El a precizat că performanţă se poate obţine doar prin respectul unuia faţă de celălalt şi că de la vorbe trebuie trecut imediat la fapte.

Ursaciuc a mai arătat că nu este trist pentru că a pierdut alegerile pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene menţionând că este fericit că la această conferinţă de alegeri au venit aproape o mie de delegaţi care s-au prezentat la vot.

La rândul său, Adrian Popoiu a spus că are incă speranța că ceea ce au cerut oameni din echipa lui Ursaciuc va fi analizat si pus in practică de PNL Suceava.


Intră acum și în grupul de