Senatorul Flutur acuză USL că a abandonat si ea șoseaua de centură a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Liderul judetean al PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a atras atenția ca Guvernul nu respectă propriile termene, exemplificând cu şoseaua de ocolire a municipiului Suceava ce trebuia finalizată în data de 5 octombrie şi unde lucrările au fost abandonate de ceva vreme.

Parlamentarul sucevean explicî într-un comunicat de presă că în 15 aprilie a adresat o interpelare premierului Victor Ponta privind situaţia finanţării şi stadiul lucrărilor la varianta de ocolire a municipiului Suceava la care Guvernul a răspuns în 22 mai că această investiţie va fi finalizată în data de 5 octombrie 2013.

flutur 1

„Am fost pe 5 octombrie pe şantierul rutei ocolitoare a Sucevei şi surpriza a fost că am găsit doar un câine, un paznic şi o baracă. Atât şi nimic mai mult. Lucrările sunt neterminate şi abandonate. Suceava este ocolită la investiţii de Guvernul USL”, a ținut să precizez Gheorghe Flutur.

El a adăugat că în locul rutei ocolitoare şi a altor investiţii absolut necesare judeţului Suceava, USL a realizat la Suceava un drum rapid – ”rută de ocolire a investiţiilor” pentru acest judeţ.

El consideră că răspunsul oficial, semnat şi parafat privind data de finalizare a lucrărilor şi care nu a fost respectat este o dovadă clară de „minciună şi de dispreţ” al Guvernului USL faţă de suceveni.

„Nu pot să accept nonşalanţa cu care USL minte, inclusiv în documente oficiale şi iresponsabilitatea cu care USL tratează judeţul Suceava”, a mai spus Flutur.

Flutur a prezentat şi răspunsul ministrului Dan Şova în care se arată că fondurile alocate pentru această investiţie în 2013 sunt de 75,2 milioane de lei, iar în condiţiile suspendării lucrărilor în iarna 2012-2013, estimarea pentru finalizarea lucrărilor este 5 octombrie 2013.

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava au început în 2008 şi ar fi trebuit să se finalizeze în 12 iulie 2012.


Intră acum și în grupul de