Baisanu: Azi, suntem in imposibilitatea de a da caldura sucevenilor din cauza guvernarii PDL


Intră acum și în grupul de

alexandru baisanuConferinta de presa la sediul PNL Suceava

Alexandru Baisanu, presedintele PNL Suceava, deputat

TEXT LIVE:

„Avem o conferinta de presa foarte importanta. Va rog, domnilor, sa faceti apel la memorie si sa va amintiti conferinta de acum un an de zile. Azi, vorbesc despre ipocrizie, minciuna, hotie si incompetenta.

Pana azi, Primaria Suceava nu a fost condusa de manageri, ci de politic. Ce se intampla la Suceava, cu scoli unde copiii invata in frig, doua treimi din populatie sta in frig, se datoreaza tocmai politicienilor care si-au batut joc de Suceava.

Acum un an vorbeam de o iminenta prabusire a sistemului de incalzire si vorbeam si de TPL care e in pragul falimentului. Vorbeam si de reculul pe care falimentul Termica il va avea asupra ACET Suceava.

Nu s-a investit sub nici o forma in lucruri esentiale pentru TERMICA. Tocmai datorita guvernarii PDL la nivel local si a primarului Lungu si a celor 16 consilieri PDL care erau majoritari in CL. Azi, suntem in imposibilitatea de a da caldura sucevenilor din cauza lor. Am vazut o conferinta de presa a viitorului primar Ioan Balan care il repudia pe primarul Lungu. Sa ma ierte, dar Lungu a iesit primar cu voturile din Burdujeni ale lui Balan.

 Teoria boltii boltita invers. Prezinta gauri negre, hauri economice si administrative drept a fi bolti extraordinare. Lungu si PDL ne prezinta gaura de la Termica drept o mare lucrare administrativa. Cu 2009, Termica s-a prabusit pentru ca PDL si Lungu au devalizat societatea cu 70 milioane de lei noi. Ea functionenza cu pierderi anuale de peste 1 milion euro. Cei care au vandut carbune la Termica, la Primarie de fapt ca Termica e a Primariei, nu si-au primit banii. Alte societati comerciale au fost tepuite de Ioan Lungu.

Ca exemplu, Lungu, in loc sa isi plateasca facturile, mergea la nunti pentru ca avea nevoie de imagine. In fiecare luna, mergea la cate 20 de nunti. Cand i s-a cerut sa plateasca caldura, Lungu le-a explicat ca a fost pe la nunti.

Spunea Balan ca atunci cand era Flutur presedinte, mergea la Bucuresti si rezolva situatia. Domnule Balan, stiti ce ati facut dvs. si restul echipei PDL? Ati omorat Termica si ati adus-o la morga. La morga i-ati cerut medicului legist sa o resusciteze. USL trebuie sa vina cu solutii la crima pe care ati savarsit-o dvs. E imposibil.

Omul trebuie sa mearga la medic cand boala nu e grava. Acum, Termica e in insolventa si se supune legislatiei in vigoare. 19.000 de abonati casnici sunt cuplati. Mai sunt cam 40.000 de suceveni care nu sunt abonati la Termica. Raportul e ca 60% sunt abonati la Termica. Ce s-a cerut la Primarie? majorarea pretului la gigacalorie. Dle Lungu, stimati consilieri PDL si senatori si deputati PDL, de ce nu ati facut asta cand se mai putea salva ceva?

Noi am preferat sa cheltuim banii aiurea pe lucruri care se vad si se primesc voturi. PDL au considerat ca daca baga banii in pamant oamenii nu ii vor mai vota. Au investit in kilometri de tevi care zac in curte la Termica. Sunt intoarse din cand in cand ca sa nu putrezeasca. Intreaga echipa PDL sa recunoasca in fata cetatenilor ca nu au fost capabili sa conduca si ca au avut management defectuos si sa ceara scuze si sa isi dea demisia, in frunte cu Ioan Lungu. Nu poti lasa 60.000 de suceveni in frig si tu sa mai fii primar si consilier local.

Daca nu isi da Lungu demisia din proprie initiativa, va trebui un referendum de demitere a sa.

Nu am discutat in USL demiterea lui Ion Lungu. Relatia lui Lungu cu PSD e una extraordinara. Lucrurile sunt simple. Trebuie sa bagam adanc mana in buzunarul Primariei, al sucevenilor, pentru a plati ce a facut Lungu pana acum. Lungu e economist si aluat banii dintr-un buzunar si i-a pus in altul. A facut tot gauri.

Sucevenii trebuie sa aiba caldura de indata si e datoria celor care conduc Primaria. Ii cer primarului Lungu sa rezolve impreuna cu Balan problema cetatenilor. Cred ca Lungu trebuie sa demisioneze. Apoi sa rezolve urgent problema cetatenilor, pentru ca cetatenii il vor demite. Intai, rezolvam cu caldura si apoi ne gandim la referendum. Banii nu ar trebui platiti de suceveni. Cred ca vor curge multe dosare penale. Am in fata dosarul de la Termica, hotia si jaful de acolo.

Va spun ca o declaratie a lui Lungu ca ma sustine in campanie pentru deputat nu inseamna ca a si facut-o. Am pierdut Primaria din cauza unor jocuri politicianiste la un moment dat. De la acel moment e relatia extraordinara a lui Lungu cu PSD Suceava. Trebuia sa existe bun simt din partea PDL si sa spuna ca au facut tot ce au putut ca sa duca Termica in faliment si sa isi aduca o alta societate. Astept ca in maxim o saptamana sa rezolve cu caldura, daca nu demisia sau referendum.

La alegerile europarlamentare ar putea fi un moment foarte bun pentru noi alegeri ca sa nu mai existe cheltuieli suplimentare. Prioritara e caldura pentru noi in aceste momente.

Daca Lungu da pe gura ceva, nu inseamna ca e si adevarat. Nu majorarea pretului la gigacalorie rezolva problema caldurii la Suceava.”


Intră acum și în grupul de