Senatorul Ovidiu Dontu sustine ca reluarea furnizarii caldurii in municipiul Suceava poate fi decisa prin ordin al primarului


Intră acum și în grupul de

ovidiu dontu 1

Populaţia are nevoie de căldură în apartamente, a declarat joi,  preşedintele executiv al PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, care a arătat că va solicita primarului Ion Lungu să emită un ordin de începere a furnizării energiei termice către populaţie în care să fie incluse toate obligaţiile operatorului serviciului public, iar dacă operatorul nu respectă acest ordin să fie înaintată o cerere în instanţă pentru emiterea unei ordonanţe preşedinţiale în acest sens.

Ovidiu Donţu a declarat într-o conferinţă de presă că din data de 1 mai 2010 a anunţat falimentul iminent al Termica SA, iar vinovaţii vor trebui identificaţi de organele specializate ale statului. Potrivit senatorului PSD, furnizorul de utilităţi este obligat să respecte legislaţia în vigoare care prevede că după trei nopţi consecutive cu temperaturi sub zece grade Celsius trebuie să furnizeze agent termic.

Donţu a mai declarat că administratorii judiciari ar trebui înlocuiţi întrucât nu respectă legislaţia şi se comportă în cazul Termica SA ca şi cu o firmă obişnuită în condiţiile în care aceasta este una de utilitate publică. „Administratorii judiciari fac o forţare în atac pentru interesul lor şi al creditorilor. Când e vorba de un interes public nu este acceptată o asemenea acţiune”, a spus liderul social-democrat, care consideră că împotriva administratorilor judiciari se pot îndrepta acţiuni penale pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

El a mai declarat că aleşii locali PSD nu sunt de acord cu majorarea preţului gigacaloriei propusă de administratorii judiciari de la 274 de lei la 445 de lei menţionând că preţul pe care îl solicită administratorul judiciar conţine toate cheltuielile indirecte în timp ce consilierii locali PSD solicită ca preţul să conţină doar cheltuielile indirecte.

Mai mult, Ovidiu Donţu consideră că municipalitatea va trebui să înfiinţeze în cel mai scurt timp o firmă de transport şi distribuţie a agentului termic care să asigure aceste servicii după data de 9 noiembrie când va intra în funcţiune noua centrală termică a municipiului construită de o firmă privată. „Din 9 noiembrie începe o nouă eră a termoficării în Suceava care va avea noi reguli”, a spus Donţu care a subliniat că preţul gigacaloriei va fi la gardul centralei de 116 lei, cel mai mic din ţară.


Intră acum și în grupul de