Acasă Politica Liderul PNL Suceava sustine ca relatia primarului PDL Ion Lungu cu PSD...

Liderul PNL Suceava sustine ca relatia primarului PDL Ion Lungu cu PSD este „extraordinara”


Intră acum și în grupul de

Alexandru Baisanu

Băişanu a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că relaţia primarului PDL Ion Lungu cu PSD este „extraordinară” după alegerile locale din 2012, când el a pierdut alegerile în faţa lui Ion Lungu în urma unor jocuri politicianiste. „Am pierdut  Primăria din cauza unor jocuri politicianiste la un moment dat. De la acel moment, e relaţia extraordinara a lui Lungu cu PSD Suceava”, a spus Băişanu.



Întrebat dacă regretă că a fost susţinut public de primarul Ion Lungu în campania electorală pentru alegerile parlamentare, acesta a spus că declaraţia de susţinere a primarului nu s-a concretizat în fapt. „Vă spun că o declaraţie a lui Lungu că mă susţine în campanie pentru deputat nu înseamnă că a şi făcut-o”, a spus Băişanu.

Pe de altă parte, preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a declarat într-o conferinţă de presă că relaţia PSD cu Ion Lungu este instituţională. El a arătat că singura situaţie de colaborare a fost când s-a soluţionat problema disponibilizaţilor de la Termica SA care nu aveau bani de salarii compensatorii din cauză că „cineva” din Termica a decis să cumpere certificate CO2. „Nu ştiu ce vrea sa spună domnul Băişanu despre o relaţie specială a noastră cu Ion Lungu. Câtă vreme domnul Lungu nu a susţinut nici un candidat PSD, nu suntem în situaţia de a da explicaţii”, a spus Donţu.

Senatorul PSD a precizat doar că venirea pe scenă a lui Ion Lungu la lansarea candidaturii lui Băişanu în campania pentru alegerile parlamentare a fost o surpriză pentru PSD.  „Nu vreau să mai comentez ce tip de surpriză a fost”, a mai declarat Donţu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, membru PDL, a declarat după alegerile locale din 2012 că se va ocupa doar de administraţie şi nu va mai face politică. El a fost criticat, miercuri, de liderul organizaţiei municipale PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, care l-a acuzat că face jocuri politice „la umbra USL”, dar că nu va fi exclus din partid pentru că nu doreşte ca Ion Lungu să aibă libertatea politică de a „zburda” unde doreşte, ci să-şi asume împreună cu PDL rezultatele administraţiei locale.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version