Vicepresedinte PSD Suceava: Flutur a ratat sa vorbeasca de soseaua de centura in iulie 2012, cand lucrarea trebuia sa fie finalizata


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PSD Suceava, consilierul judeţean, Dan Cuşnir, a apreciat, duminică, într-un comunicat de presă că de fiecare dată când s-a aflat pe şoseaua de ocolire a Sucevei, senatorul Gheorghe Flutur a ales un moment nepotrivit, şi nu s-a aflat la momentul potrivit, când trebuia să fie dată în funcţiune, în luna iulie 2012, dar din cauza guvernării PDL această lucru nu a fost posibil.

 centura8

În comunicat, consilierul judeţean PSD arată că valoarea iniţială a acestui proiect a fost de 223 milioane lei, dar după ajustările PDL-iste, valoarea a crescut cu 62% la 361 milioane lei.

„Datorită specialiştilor PDL-işti în proiectare drumuri şi căi ocolitoare, pe suceveni, centura îi costă cu 30 milioane Euro mai mult. Proiectul iniţial era cu două benzi pe sens dar specialiştii au stabilit că sucevenilor le este suficientă o bandă pe sens. Fiecare kilometru de centură, cu o singura bandă pe sens, a costat 6.61 milioane euro”, arată Dan Cuşnir.

El menţionează că în anul 2004, şoseaua ocolitoare a Sucevei a fost subiect de promisiuni electorale a tandemului Flutur – Lungu, iar până în 2008, timp de 4 ani, nu s-a întâmplat nimic.

 

„În anul 2008, într-un moment nepotrivit, pe ceaţă şi ploaie, Gheorghe Flutur îşi inaugura campania electorală, forţat, pe centura Sucevei. În timp ce firmele serioase de construcţii reduceau activitatea pentru perioada de iarnă, populistul Gheorghe Flutur anunţa începerea lucrărilor. Bineînţeles că până în primăvara anului următor nu s-a mai întâmplat nimic. În anul 2009, tot pe ploaie, cu ocazia vizitei ministrului Transporturilor de la acea vreme, Gheorghe Flutur s-a aflat din nou într-un moment nepotrivit pe şoseaua de ocolire a Sucevei. La doar câteva zile, datorită alunecărilor de teren, un tronson pentru care s-au cheltuit 10 milioane de euro, a fost compromis. A fost nevoie să se refacă proiectul deoarece varianta aleasă  de specialiştii PDL în căi ocolitoare, au ales o soluţie din nou proastă. A existat un studiu geotehnic serios pentru a prevedea alunecările de teren? S-a ţinut cont de studiul geotehnic atunci de către instituţiile autorizate în acest sens?”, se întreabă consilierul judeţean.

El mai arată că în anul 2012, într-un alt moment nepotrivit, senatorul Gheorghe Flutur îşi începea campania electorală, pe centura Sucevei, în locul numit zidul morţii.

Nicăieri, în lumea civilizată nu mai există aşa o monstruozitate criminală, un pilon de pod în mijlocul unui drum European, o altă năstruşnică idee a specialiştilor PDL în căi ocolitoare”, se mai arată în comunicat.

Vicepreşedintele PSD Suceava concluzionează că „întotdeauna, Gheorghe Flutur s-a aflat pe şoseaua ocolitoare a Sucevei în momente nepotrivite”, iar după cum spune şi o vorbă din străbuni, senatorul Gheorghe Flutur este „Omul Nepotrivit la locul Nepotrivit”.

„Singurul moment în care Gheorghe Flutur ar fi trebuit să se afle pe centura Sucevei ar fi fost pe 12.07.2012, data limită la care Guvernarea PDL ar fi trebuit să finalizeze lucrările acestui obiectiv de investiţii. Datorită întârzierilor, a ratat, previzibil, acest moment. Ca şi multe altele”, adaugă Dan Cuşnir.

Liderul social-democrat sucevean apreciază că atracţia  Senatorului Gheorghe Flutur spre centură este explicabilă.

Flutur la centura sucevei 2

„A trecut mai puţin de un an de când a fost trimis de către suceveni, de două ori consecutiv, pe centura politicii. Ar fi putut trage învăţămintele necesare însă, previzibil, nu a făcut acest lucru. Previzibil, deoarece Gheorghe Flutur se află  pe o altă centură, pe centura moralităţii. În aceste condiţii putem anticipa tema următoarei ieşiri publice, de duminică, a  Senatorului Gheorghe Flutur şi anume falimentarea, în perioada 2009 – 2012, a Societăţii Comerciale Drumuri şi Poduri SA, firmă suceveană, având ca unic acţionar Consiliul Judeţean Suceava, în detrimentul unei firme private din judeţul Botoşani. Asta DA, Domnule Gheorghe Flutur, atitudine şi abordare de Bucovinean”, conchide vicepreşedintele PSD Suceava, Dan Cuşnir.

 

 


Intră acum și în grupul de