Orest Onofrei: „USL are sansa sa se impace cu partea vatamata, care este poporul roman, guvernand, in sfarsit, in interesul tarii”


Intră acum și în grupul de

USL a câştigat alegerile prin înşelătorie, mărturie mincinoasă, abuz de încredere, a declarat joi, presei, prim-vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onofrei, potrivit căruia poziţia pe care o exprimau liderii USL, pe când se aflau în opoziţie, în privinţa unor teme ca exploatarea gazelor de şist, exploatarea de la Roşia Montană, înfiinţarea universităţii maghiare de la Târgu Mureş, sau vânzarea CupruMin, era total opusă celei pe care o au în prezent, când USL este la guvernare. „Guvernul Ungureanu a căzut, printre altele, şi din cauza unor teme de actualitate, contestate atunci de USL şi pe care acum le susţin, cum ar fi gazele de şist, universitatea maghiară de la Târgu Mureş, Roşia Montană sau CupruMin”, a spus Onofrei.

onofrei 6

El consideră că toate temele prezentate de liderii USL în campania electorală se pot circumscrie acum în articolele prevăzute în Codul Penal privind comiterea infracţiunilor de abuz de încredere, mărturie mincinoasă, înşelăciune, care au ca efect obţinerea unui beneficiu material sau de oricare altă natură. „Ce beneficiu este mai mare decât să obţii voturi şi guvernarea?”, s-a întrebat liderul PDL Suceava.

El a mai spus că şi parlamentarii USL pot fi acuzaţi de aderare la un grup infracţional. Onofrei menţionează însă că soluţia este retractarea mărturiei mincinoase şi împăcarea părţilor, ceea ce atrage anularea caracterului penal al faptelor. „USL are şansa să se împace cu partea vătămată, care este poporul român, guvernând, în sfârşit, în interesul ţării”, a conchis liderul PDL Suceava.


Intră acum și în grupul de