Baisanu cere membrilor PDL care au facut parte din AGA a Termica SA sa se autodenunte pentru falimentarea societatii


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, joi, că membrii PDL care au făcut parte din Adunarea Generală a Acţionarilor de la Termica SA în perioada 2008-2012 ar trebui să se autodenunţe pentru că au falimentat societatea.

El a arătat că în timpul administraţiei PDL, din cei cinci reprezentanţi ai Consiliului Local Suceava în AGA a Termica SA, patru erau membri PDL.

Alexandru Baisanu

„Cei de la PDL să facă un autodenunţ pentru că cei care au greşit ştiu mai bine unde au greşit. Termica a fost înmormântată intenţionat sau din nepricepere, dar asta e treaba organelor specializate să stabilească”, a spus Băişanu.

Liderul PNL Suceava a mai arătat că PNL nu este de acord cu înfiinţarea unei noi comisii de anchetă care să verifice activitatea Termica, după cum a cerut liderul PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan şi i-a cerut liderului democrat-liberal să-şi întrebe colegii de partid în legătură cu ceea ce au făcut la societatea de termoficare.

Totodată, Alexandru Băişanu a spus că o comisie de anchetă care a fost constituită la cererea fostului consilier local Ovidiu Donţu, actual senator, a întocmit un raport care însă nu a mai fost semnat de iniţiator pentru că între timp a fost ales senator.

Preşedintele PNL Suceava a arătat că această comisie a concluzionat că situaţia falimentară a Termica a fost determinată de prostul management, de faptul că Primăria nu a plătit la timp subvenţiile, că societatea nu s-a ocupat de încasarea de la populaţie a serviciilor oferite, dar şi pentru că pierderile din reţeaua de distribuţie au fost peste cele reglementate.

Băişanu a subliniat că o altă acţiune care a contribuit la declinul Termica a fost decapitalizarea societăţii cu 70 de milioane de lei.


Intră acum și în grupul de