Baisanu: „Sustin scaderea taxelor si marirea numarului contribuabililor”


Intră acum și în grupul de

alexandru baisanu2

Conferinta de presa la sediul PNL Suceava

Alexandru Baisanu, presedintele PNL Suceava:

„Cunosc o societate din Suceava care a facut un dosar penal unei alte societati, acum 2 ani. De doi ani procurorul de cauza si toate celelate institutii care trebuie sa desfasoare urmarirea penala nu au facut nimic in acest caz. Societatea avand nevoie de rezolvarea spetei pentru a nu intra in faliment. Societatea e pe cale sa intre in faliment pentru ca procurorii tin dosarul sub masa. Fac public acest lucru si spun ca e inacceptabil ca niste persoane sa faca asta.

Nimeni nu spune nimic atunci cand procurorii nu fac nimic. Sunt lucruri de corectat in justitia romaneasca si lucrul acesta nu trebuie sa deranjeze pe nimeni sub nici o forma. Parlamentarii nu au nici un fel de sprijin din partea autoritatilor statului decat ca pot spune ce cred si ce simt prin declaratii politice.

Daca si acest drept ni se va lua, atunci ce rol mai au ratiunea, moralitatea si taria de caracter?

Fac presiuni asupra celor care instrumenteaza cazul care timp de 2 ani nu a facut nimic. Daca asta inseamna presiune negativa, inseamna ca cetateanul baisanu trebuie arestat. Daca inseamna presiune pozitiva, inseamna ca trebuie respectata si sprijinita. O presiune de acest gen nu poate crea posibilitatea pronuntarii unor solutii arbitrare. Daca la un meci de handbal cei din tribune striga si fascaie echipa adversa, ea nu isi da autogol.

Mi-e frica ca exista presiune care nu se face la nivel media. Sunt cele ascunse, care nu se vad si nu se aud. Libertatea de exprimare e un drept. Numele procurorului il voi face public mai incolo, dar sunt zeci de dosare care zac la procurori si nu se rezolva. Nu cer un verdict pro sau contra, doar sa se munceasca. Consider ca daca un parlamentar poate fi tras la raspundere, cred ca si cei din Ministerul Justitiei trebuie sa aiba o forma prin care sa se expliciteze.

In toata Europa scad taxele si impozitele si asta nu se poate intampla invers in Romania. Nu pot creste sub nici o forma. Nu vor fi necesare sub nici o forma adaugarea sau cresterea taxelor actuale. Trebuie largirea bazei de impozitare si o colectare corecta si la timp facuta de cei de la Finante. Problema nu e ca avem taxe putine si mici. Problema e ca avem taxe multe, mari si care nu se platesc. Nu e normal ca unii sa plateasca si altii sa nu o faca . E o concurenta neloiala intre societati. Cei care nu platesc, isi permit preturi bune. Ii transmit, azi, dlui Chitoiu ca are obligatia de a colecta taxele de la toti cetatenii tari in mod corect. Orice adaugare de taxe e nepotrivita pentru momentul actual al dezvoltarii Romaniei.

Eu sustin scaderea taxelor si marirea numarului contribuabililor. Iesirea unui om care face declaratii nu e o hotarare de guvern. Eu, personal, nu am nici o informatie privind cresterea pretului la combustibili. Am fost la Bucuresti si am discutat cu Ramona Manescu care a dat asigurari ca la Suceava vor fi curse TAROM si probabil vor fi modificari de orar.

In ce ma priveste pe mine ca presedinte am sustinut dezvoltarea PNL pe sintagma <<Prin noi insine>>. PNL la Suceava e puternic, in crestere, care trebuie sa se dezvolte prin munca si forte proprii. Orice transfer a unui cetatean nu are doar parti negative. Nu ma refer neaparat la miscarea doamnei sau a domnului. Trebuie calculate care parti primeaza. Daca cele negative sunt majoritare, vom accepta. Putem discuta pe baza deontologiei politice. Dorintele dnei Miron sunt problemele ei. Indiferent de ce vrea Baisanu, hotararea e luata prin vot de 260 de oameni. Iar eu am doar un singur vot. Miron e membru al unui partid maret, presedinte de partid, iar soarta ei politica si evolutia ei nu are legatura cu mine. PNL e deschis oricarei colaborari cu oameni seriosi si capabili sa faca lucruri pentru cetatenii care au votat.”


Intră acum și în grupul de